Detaliul de la nuntă care anunță despărțirea. Acestea sunt principalele semne ce prevestesc divorțul, conform unui studiu

Ziua nunții oferă mai multe indicii indicii despre fericirea conjugală pe termen lung a celor doi miri. Riscul de divorț este dat de câțiva factori evidenți.
Detaliul de la nuntă care anunță despărțirea. Acestea sunt principalele semne ce prevestesc divorțul, conform unui studiu

Orice tânără își dorește ca ziua nunții eu să fie perfectă. Rochia perfectă, cu aranjamentele ornamentale perfecte, petrecerea, muzica, totul să fie perfect. Dar unele lucruri pot fi indicii pentru gradul riscului de divorț. Pare greu de crezut, dar un studiu a arătat detaliul de la nuntă care anunță despărțirea.

Care sunt principalele semne ce prevestesc divorțul, potrivit studiului realizat de specialiști

Doi psihologi de la Universitatea din Denver au descoperit care este cel mai important indiciu. De asemenea, și alte detalii care indică faptul că acel cuplu va divorța.

Printre aceste detalii se află numărul participanților la nuntă și banii cheltuiți. Cu cât nunta este mai mare și se cheltuie mai mulți bani, cu atât crește riscul de divorț.

O ceremonie de nuntă fastuoasă plus un inel de logodnă scump reprezintă o rețetă pentru divorț, potrivit unui sondaj efectuat pe 3.000 de adulți de profesori de economie de la Universitatea Emory.

Detaliul de la nuntă care anunță despărțirea

Cercetătorii cred că motivul provine din creșterea poverii financiare și a stresului cu care se confruntă cuplurile în ceea ce privește datoriile de nuntă, relatează Daily Mail.

Un risc mai mic de divorț au avut cei care au cheltuit între 500 și 1.000 de dolari pentru inel. Cuplurile care au cheltuit peste 4.000 de dolari pentru inel aveau un risc de 1,3 ori mai mari să divorțeze.

Cheltuielile foarte ridicate pentru petecerea de nuntă au fost, de asemenea, un indiciu al riscului mare de divorț. Potrivit studiului, costul mediu pentr o nuntă în SUA este de 30.000de dolari. Cuplurile care au cheltuit sub 20.000 de dolari au avut șanse mai marisă rămână împreună.

Studiul a arătat au că nunțile care au costat peste 20.000 de dolari au un risc de 3,5 ori mai mari să se încheie cu divorț. Au fost comparați cu cuplurile care au cheltuit între 5.000 de dolari și 10.000 dolari.

Prețul inelului de logodnă, indiciu pentru divorț

Noul studiu a constatat că femeile cu inele de logodnă de peste 2.000 de dolari aveau de trei ori mai multe șanse să se plângă de stresul cauzat de datorii legate de nuntă decât cele cu pietre mai mici.

În schimb, cei care au cheltuit mai puțin de 1.000 de dolari aveau până la 93% mai puține șanse de a fi stresați de costul nunții lor.

Totuși, cercetătorii au descoperit și câteva indicii care arată că mariajul are șanse să fie unul de durată. Este vorba despre un venit relativ ridicat al gospodăriei, participarea regulată la slujbele religioase şi naşterea a cel puţin un copil.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Anca Dumitra este însărcinată
8.7 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *