Diferența dintre BB cream și CC cream. Detaliile care fac deosebirea

Pe care să îl alegi, în funcție de nevoile tenului

Scris de: Daoud Andra

19 Aug. 2023

Diferența dintre BB cream și CC cream. Detaliile care fac deosebirea

Atunci când vine vorba despre machiaj, există numeroase produse pe care le putem aplica pe ten, în funcție de nevoile pielii și de rezultatul pe care ne dorim să îl obținem. Vara, când fondul de ten este prea mult pentru un machiaj de zi, poți apela la BB cream sau la CC cream. Cele două produse au devenit foarte populare și la noi în ultimii ani, însă nu mulți știu care este diferența dintre BB cream și CC cream.

Ce este un BB cream

Denumirea BB cream vine de la ”Beauty Balm” sau ”Blemish Balm”. În esență, este o cremă colorată, cu nuanță ca a fondului de ten, care se adaptează culorii pielii și devine una cu tenul, odată ce este aplicată. În traducere, ar fi ”cremă/balsam de înfrumusețare”. Un BB cream este un produs cosmetic multifuncțional. Este o combinație între un produs de înfrumusețare și unul de îngrijire, combinând efectele amândurora.

Citește și: Machiajul care îți pune în evidență ochii căprui. Cum să-ți iasă din prima smokey eyes

Un BB cream poate să hidrateze, să ofere protecție solară, dar și să ofere acoperire precum un fond de ten. Este un produs 2 în 1 care poate fi folosit atunci când te grăbești sau când îți dorești o acoperire mai mică decât cea oferită de fondul de ten. Primele BB cream-uri au apărut în Coreea, fiind produse dermato-cosmetice. Ulterior, marile companii de cosmetice au început să facă astfel de produse. Un BB cream poate fi folosit ca un produs de sine stătător sau ca bază pentru machiaj, având și acoperire mică spre medie.

Ce este un CC cream

CC cream-urile au apărut mai târziu, iar denumirea lor vine fie de la ”correct&conceal”, ”color correction” sau ”color control”. Aceste creme au apărut în Europa și în America, fiind o alternativă la BB cream-uri, dar cu alt rol. Un CC cream este un produs de îngrijire care are rolul de a corecta tonul pielii. Acestea au subtonuri fie de verde, fie de portocaliu, fie de mov, precum corectoarele.

Citește și: Trucul pentru un machiaj rezistent la căldura verii. Ce să aplici de fapt pe piele. Machiajul tău va rămâne intact

Scopul acestor creme este ca, prin subton, să corecteze culoarea tenului. Prin combinația cromatică, petele sau roșeața pielii sunt neutralizate. Acestea au o putere de acoperire mai mare și un subton vizibil, care trebuie să fie ales în concordanță cu nevoile tenului.

Diferența dintre BB cream și CC cream

Există câteva diferențe între aceste două produse, deși la bază sunt asemănătoare. Crema trebuie aleasă în funcție de ten și de nevoile acestuia. Principala diferență dintre BB cream și CC cream este că BB cream-ul se adaptează culorii tenului, în timp ce CC cream-ul conține pigmenți care neutralizează culoarea.

Citește și: Produsele care mențin un machiaj rezistent pe timpul verii. Te ajută să obții un look fabulos, vei atrage toate privirile

Dacă îți dorești un produs care să ofere protecție solară, hidratare și acoperire mică spre medie, BB cream-ul este cel care ți se potrivește cel mai bine. Pentru tenul tânăr, fără probleme majore, care nu necesită acoperire mare, BB cream-ul este, de asemenea, produsul ideal.

Pe de altă parte, produsele de tip CC cream sunt destinate tenurilor mature. Sunt potrivite pentru pielea cu probleme precum acneea, petele pigmentare sau pielea cu aspect palid și tern. Aceasta se aplică de obicei ca bază, sub fondul de ten, pentru ca petele să nu mai fie vizibile.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este și cum arată sora lui Klaus Iohannis
9.3 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *