Produsele care mențin un machiaj rezistent pe timpul verii. Te ajută să obții un look fabulos, vei atrage toate privirile

Secretul unui make-up perfect pe timp de vară
Produsele care mențin un machiaj rezistent pe timpul verii. Te ajută să obții un look fabulos, vei atrage toate privirile

Vara, temperaturile ridicate și căldura pot face ca machiajul tău să se degradeze rapid și să dureze mai puțin de o oră. Astfel, să-l menții la locul lui și perfect pe tot parcursul zilei devine o misiune aproape imposibilă dacă nu cunoști produsele și trucurile potrivite. Din fericire, Mona Croitoru, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați make-up artiști de la noi din țară, a oferit câteva sfaturi utile tuturor femeilor care doresc să arate bine în sezonul cald.

Sfaturi utile pentru un machiaj rezistent pe timpul verii

Chiar dacă suntem în plină vară și temperaturile au crescut vertiginos în termometre, nu trebuie să renunțăm să ne aranjăm și să arătăm cât mai bine cu putință.

Astfel, indiferent de anotimp, machiajul nu trebuie să lipsească din viața noastră. El trebuie păstrat ca aliat fidel, fără să ne temem de apariția strălucirii pe parcursul zilei.

Pentru a reuşi acest lucru, însă, este nevoie să ții cont de câteva reguli de bază. Iată ce sfaturi utile a oferit un celebru make-up artist. ”Când avem căldura aceasta pe perioada verii putem să mergem pe două variante – produse lejere pentru a încerca să nu încărcăm deloc tenul, ori texturi waterproof (n.r. rezistente la apă) care sunt în principiu mai grele, dar rezistă mult mai bine la căldură, la transpirație.

Au putere mare de acoperire, de exemplu mascara nu se mai întinde, așa cum se întâmplă atunci când aplici o mascara obișnuită și ni se ating genele și transpirăm. Deci aceasta ar fi versiunile pe care putem merge.

Mai există niște spray-uri speciale pe care le putem aplica. Un spray este mai mult pentru machiajul profesional, dar controlează, până la un anumit punct, transpirația. Practic inhibă transpirația la nivelul feței și ține sebumul sub control.

Se aplică în doi pași – ca primer, adică dai la început, apoi, la final, are rol de sigilare. Practic machiajul stă între aceste două straturi și astfel te ajută să treci peste o zi călduroasă”, a declarat Mona Croitoru în emisiunea Pastila de Frumusețe, potrivit dcnews.ro.

Citește și Pericolul ascuns din testerele de machiaje. De ce să nu le folosești niciodată în magazin!

Secrete pentru un machiaj rezistent pe timp de vara
Secrete pentru un machiaj rezistent pe timp de vara

”Trebuie să creăm foarte bine baza”

În cadrul aceleiași emisiuni, make-up artistul spune că, în primul rând, trebuie să creăm foarte bine baza. De asemenea, Mona Croitoru susține că este foarte important să nu ne grăbim.

”Asta începe de la partea de skin care (n.r. îngrijirea tenului). Trebuie să ne cunoaștem foarte bine tenul și să aplicăm produse care sunt necesare tenului nostru.

Dacă avem un ten gras și venim cu o cremă care are o textură încărcată, automat nu va ține fondul de ten, oricât de bun ar fi, oricât de profesional ar fi, oricât de scump ar fi.

Important este să aplicăm produse de skin care sunt potrivite tenului nostru și să nu ne grăbim cu ele. Adică dacă aplici un ingredient activ, un ser și o cremă, atunci se recomandă să stai minim 3-5 minute. Așa lași timp produselor să acționeze, adică să fie eficiente și să intre foarte bine în ten.

Apoi trebuie să pregătești tenul, să ai grijă la fondul de ten pe care îl alegi, la modul de aplicare. Ideal ar fi să folosim o pensulă pe care să o folosim cu mișcări circulare și să împingem produsul foarte bine pe toată suprafața tenului și apoi să sigilăm cu pudră”, a mai precizat experta în machiaj.

Citește și Cum obții un machiaj perfect pentru fotografii. Claudia Preduca, make-up artist: „Tenul este mereu important” SPECIAL!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *