Doinița Oancea, mărturisiri din culisele „Lia, soția soțului meu”. Este total diferită de personajul ei, cum reușește de fapt să-i dea viață: „M-am ajutat foarte mult găsindu-i justificările din spatele acțiunilor” VIDEO EXCLUSIV

Cum este personajul ei din serialul de la Antena 1

Doinița Oancea este una dintre cele mai populare actrițe din România, cucerindu-și publicul încă de la debut, cu rolul ei din serialul fenomen „Inimă de țigan”. Deși conștientă de faptul că personajele comice, pozitive, sunt mai aproape de sufletul telespectatorului, Doinița Oancea a declarat în exclusivitate pentru EGO.ro că o provoacă enorm personajul pe care îl interpretează în „Lia, soția soțului meu”, pentru că are multe similitudini cu ea.

Doinița Oancea, mărturisiri despre cel mai nou serial în care joacă

Încă de la început, Doiniței Oancea, care pe 15 februarie a împlinit 40 de ani, nu i-a trebuit mult timp să se facă remarcată în rândul publicului, dar mai ales în rândul producătorilor de seriale de televiziune, care au pus-o în diferite roluri.

„În serialul ăsta sunt pe bogăție, pe lux și pe opulență. Am avut roluri ba pe sărăcie, ba pe bogăție, le-am tot alternat. Depinde acum și cu ce rămân telespectatorii în amintire. Multă lume mă asociază cu persoanele mai modeste pe care le-am interpretat, dar să știi că alea sunt personajele care rămân întipărite, pentru că suferă, și cei de acasa ematizează. Dar și cu Găbița o să empatizeze lumea, o să vezi. Că și ea o să sufere”, ne-a povestit Doinița Oancea despre cel mai nou proiect, personajul Gabi din serialul „Lia, soția soțului meu”, completând că deși este o tipologie pe care nu a mai interpretat-o până acum nu i-a fost foarte greu să intre în pielea personajului, mai ales că este de părere că orice femei, cel puțin o dată în viață, a fost în situația în care este personajul său.

„Pentru o persoană ca mine, care caută tot timpul să-și hrănească lupul bun, nu pe ăla rău, mi-a fost greuț”

„E bine cumva că și Doiniței îi plac colierele, inelele, brățările, adică nu mi-a trebuit mult, din acest punct de vedere, să intru în personaj. Estetic vorbind nu mi-a trebuit mult să intru în personaj că există conexiuni între mine și Găbița. Că eu așa o alint, Găbița. Din alte puncte de vedere, nu pot să zic că a fost neapărat foarte ușor pentru că la momentul ăsta Găbița o să apară în fața publicului ca un personaj negativ, răutăcios, manipulator, malițioasă practic, ironică, sarcatistică, o tipă din asta care pune pe toată lumea la punct, sau vrea să facă asta, dar în spatele tuturor acestor lucruri există o suferință. De ce suntem răi când suntem răi? Caut justificare, tot timpul o să caut pentru că așa este normal, iar eu chiar sunt de părere că noi oamenii nu ne naștem răi, devenim răi și la unii este fix o mască sau un mecanism de apărare. Ei de fapt sunt niște oameni buni, dar pentru că au întâmpinat fel și fel de situații în viață se transformă. Pentru o persoană ca mine, care caută tot timpul să-și hrănească lupul bun, nu pe ăla rău, mi-a fost greuț, nu mi-a fost simplu, dar m-am ajutat foarte mult găsindu-i justificările din spatele acțiunilor. O să vedeți că în serial, la un moment dat, iese și laura asta umană, emoțiile și se înțelege că a suferit și suferă. Apoi iar își pune carapacea și scoate ghearele”.

Citește și – Doinița Oancea a ”furat” meserie și de la Augustin Viziru: ”Mi-a plăcut tot timpul relaxarea pe care am văzut-o la el”. Ce vedetă celebră a ajutat-o să intre la Actorie EXCLUSIV

„Lucrez 6-7 zile pe săptămână”

Chiar dacă este genul de persoană care se dedică trup și suflet unui astfel de proiect și încearcă să-și îndrepte toată atenția și energia, de această dată Doinița Oancea se vede nevoită să se împartă între filmările pentru serial și școala ei de actorie.

„Eu cursurile le țin doar în weekend și atunci lucrez 6-7 zile pe săptămână. În cursul săptămânii sunt la filmări și sâmbăta sunt la mine la școală, cu copiii mei. Mă bate gândul să fac și module pentru adulți că tot îmi scriu adulții. Cu siguranță or să vrea să lucreze tot cu mine, așa că or să vină mai târziu”, a mai dezvăluit actrița pentru EGO.ro.

De altfel pentru ea această dorință de a ajuta copiii să-și urmeze visul de a deveni actori s-a transformat și într-o lecție proprie. Cu ajutorul cursurilor sale actorie a putut intra în pielea unui producător, al unui regizor, sau director de sunet și imagine.

Proiectul de suflet în care este implicată: „Pregătim un scurtmetraj pentru finalul cursului”

„Pregătim un scurtmetraj pentru finalul cursului. Din păcate nu dețin și nu am sponsori și nici nu dețin niște bugete ca să fac niște scurtmetraje de excepție. Le fac ca și experiență pentru copii. Într-adevăr la scenariile anterioare am lucrat cu Andreea Catană, care este scenarista de la „Inimă de țigan” și mi-a scris niște scenarii pentru copii. Acum o să văd dacă din scenariile pe care le am scrise de ea o să adaptez unul pentru că lucrurile la mine la cursuri se schimbă și trebuie să adaptez de numărul copiilor. Dar da, sunt peste tot. Sunt și la regie, că na, sunt și pe partea de producție, caut și locațiile. Mai am să filmez și să țin sunetul, în rest le fac pe toate”, a mai povestit actrița, motivând că în clipa de față este într-un moment al carierei sale în care se simte stăpână pe orice situație.

„Școala mea este făcută cumva, acum doar pun în practică lucruri pe care nu am avut ocazia să le pun în practică. E foarte adevărat că acum cumva și capeți încredere. Am făcut până și programul acela de filmare, cât durează secvența, locația, ce actori trebuie să fie. Sunt alt nivel. Știu tot”, a mai completat Doinița Oancea pentru EGO.ro.

Video: Dragoș Enăchescu

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *