Doru Ana a murit la 68 ani. Reacțiile celor care l-au cunoscut pe marele actor: „Ați plecat discret domn’ profesor”

Care au fost cele mai recente roluri ale actorului
Doru Ana a murit la 68 ani. Reacțiile celor care l-au cunoscut pe marele actor: Ați plecat discret domn’ profesor

Este doliu în lumea filmului și teatrului românesc. Actorul Doru Ana a murit la vârsta de 68 de ani, în noaptea de luni spre marți. Anunțul a fost făcut pe rețelele de socializare atât de Casa de producție TVR, cât și de elevii acestuia.

Doru Ana a murit la 68 de ani. Cele mai recente roluri ale actorului

Cele mai recente roluri pe care le-a avut au fost Traian Dincă în serialul ”Adela“, și pe Dan Lăzărescu, din serialul ”Fructul oprit“, la Antena 1.

Doru Ana s-a născut pe 28 februarie 1954 în București și a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică în 1980. A avut primul său rol în 1977, în filmul Egmont. Era profesor universitar la secția Arta actorului a Facultății de Teatru din cadrul UNATC.

Reacțiile celor care l-au cunoscut pe marele actor

Atât elevii lui Doru Ana, cât și prietenii sau colegii de scenă au reacționat pe rețelele de socializare și au publicat mesaje după ce au aflat că a murit.

„Ați plecat discret domn’ profesor…. Dumnezeu să vă odihnească în pace!”, a scris actorul Silviu Mircescu.

„Dumnezeu sa-l ierte! Pot sa spun ca a fost unul dintre profesorii mei preferați care m-a susținut pana la capăt! un actor talentat alături de care am avut ocazia să joc în Inimă de țigan și să mă îndrume în facultate!”, scrie Dana Hauer Viktor Mihailovici.

„Astăzi, unul din profesorii mei de la clasa de actorie, a plecat într-o stea. Actorul DORU ANA. Dumnezeu să îl odihnească!”, a scris Medeea Marinescu.

„Un om cu o căldură imensă. Cu un har de a povesti de nici filmele nu puteau reda. O voce care făcea toți pereții facultății sa vibreze. Un Trahanache veritabil. Un om. Un mare om. Drum bun, domn profesor!”, a scris Mihnea Niculescu.

Doru Ana, despre cea mai frumoasă amintire din copilărie: „Este darul cel mai prețios pe care mi l-a dat Dumnezeu vreodată”

Doru Ana a povestit în cadrul unei emisiuni, în urmă cu câțiva ani, cum la grădiniță, la vârsta de trei ani și jumătate și-a întâlnit cel mai bun prieten. Cel alături de care a fost așezat în bancă i-a fost prieten timp de 50 de ani.

„Cea mai frumoasă și marcantă amintire din copilărie o am de la vârsta de trei ani și jumătate, când am pășit prima dată la grădiniță în grupa mică… Și cum se întâmplă, educatoarele îți spun unde să stai. Pe mine m-au pus alături de un băiețel, care apoi mi-a devenit cel mai bun prieten, timp de 50 de ani, până când s-a prăpădit. Am fost nedespărțiți. Nu a trecut zi să nu vorbim unul cu altul. De la trei ani și jumătate până la 53 de ani, când s-a prăpădit. Este darul cel mai prețios pe care mi l-a dat Dumnezeu vreodată. Eu am avut acest noroc fantastic. Am crescut împreună, de multe ori oamenii spuneau că suntem frați, că suntem din aceeași familie, pentru că eram nedespărțiți”, a declarat  în urmă cu câțiva ani Doru Ana pentru emisiunea prezentată de Cristina Ciobănașu și Vlad Gherman.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce a făcut Andreea Antonescu cu toate hainele din perioada Andre
9.6 7 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *