Drama prin care trece Mircea Solcanu: ”Tumora a crescut iar, am dureri. Mama nu este deloc bine, sunt zile în care nici nu mă recunoaște” EXCLUSIV

Fostul prezentator tv are și grija mamei: ”Uneori nu mă recunoaște, dar cel puțin îmi zice că semăn cu băiatul ei”
Drama prin care trece Mircea Solcanu: ”Tumora a crescut iar, am dureri. Mama nu este deloc bine, sunt zile în care nici nu mă recunoaște EXCLUSIV

Mircea Solcanu (45 de ani) se confruntă cu grave probleme de sănătate. La zece ani de la operația pe creier, Mircea are din nou dureri cumplite de cap: ”Tumora a crescut iar, o să merg la medic, ca să văd dacă e necesară o nouă operație!”, ne-a declarat el, în interviul exclusiv pentru ego.ro.

”Ar trebui să ajung la București, la un neurolog, dar sunt foarte ocupat acum cu mama, cu licența la Actorie…”

Mircea Solcanu a știut că, după operația pe creier, de acum zece ani, problemele de sănătate vor reveni. Medicii l-au avertizat că tumora, pe care ei au extirpat-o, atunci, în cadrul unei complicate intervenții chirurgicale, va crește iar și că durerile cumplite de cap îl vor chinui în continuare. Ceea ce s-a și întâmplat. Contactat de reporterii ego.ro, fostul prezentator de televiziune ne-a vorbit despre necazurile care par fără sfârșit:

”Se mărește din nou tumora de la creier. Am dureri mai mari, mai mici. Nu trec repede, îmi provoacă stări nervoase, uneori furie, mai iau câte un paracetamol…Nu am avut timp să merg la neurolog, ar trebui să ajung la București, sunt foarte ocupat acum cu mama, cu licența la Actorie. La licență am un repertoriu cu care sunt însă în urmă rău de tot….Am prins rolul unui editor de presă, nu scap…”.

”Sunt foarte credincios. Tocmai de aceea nu mă tem de boală, de medic, de moarte”

Credința îl ajută să treacă mai ușor peste greutăți, peste toate aceste încercări ale vieții:

”În ultimii zece ani am ținut toate posturile, merg mereu la biserică să mă împărtășesc. Sunt foarte credincios. Tocmai de aceea nu mă tem de boală, de medici. Deloc…De gândurile mele mă tem uneori. Și, nu, nu mă tem de moarte!”, ne-a mai declarat el, pentru ego.ro.

Mircea găsește totuși puterea să aibă grijă și de mama lui, grav bolnavă, imobilizată la pat, pe care o spală și o hrănește și căreia îi spune vorbe de alint:

”Mama nu este deloc bine, sunt zile în care nici nu mă recunoaște. Dar, cel puțin, îmi spune că semăn cu băiatul ei!”, ne-a mai mărturisit, cu tristețe, despre femeia pe care o idolatrizează.

”Am suferit de pierderea auzului total la o ureche și de 70% la cealaltă, adică sunt aproape surd”

Mircea Solcanu, om de radio și de televiziune, ne-a dezvăluit, în alt interviu, cu ce sechele a rămas după prima intervenție chirurgicală de înlăturare a tumorii: ”Am suferit de pierderea auzului total la o ureche și de 70% la cealaltă, adică sunt aproape surd”. Este pensionat pe caz de boală, astfel că are banii drămuiți, pentru cele necesare: ” Eu am o pensie de 760 de lei, din care trebuie să mă descurc cum pot”. Mircea Solcanu ne-a explicat și de ce a devenit student la Actorie, în Constanța: ”Sincer, abia aștept să termin facultatea. Nu neapărat ca să joc pe scenă sau în filme, ci doar ca să văd ce alte surprize mai are viața pentru mine. Facultatea asta a fost și un fel de penitență, în care am învățat nespus de multe lucruri. Până acum am trecut prin ”Moromeții”, ”Livada cu vișini”, Cehov, Caragiale sau Gorki. Nu mă văd în niciun rol. Cred că niște regizori sau directori de casting ar trebui să vadă asta. Sunt foarte sever în ceea ce mă privește și, sincer, nu mă văd, uneori, doar mă mai ascult”, ni s-a mai confesat Mircea Solcanu.

8.8 9 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.