Ducu Bertzi, supărat pe Ștefan Hrușcă: ”Nu vrea să ținem legătura, nu înțeleg de ce. Și Vasile Șeicaru e trist” EXCLUSIV

Ducu Bertzi a rămas fără voce, după concertele maraton prin țară: ”Am intrat în muțenie totală timp de o săptămână”

Soliștii de muzică folk au fost extrem de uniți, în anii comunismului, când împărțeau bucata de pâine, în turnee, iar ”Cenaclul Flacăra” a fost ca o mană cerească, pentru că le-a adus popularitate și bani frumoși. Când, însă, după Revoluție, vremurile s-au mai îndulcit, iată că relațiile dintre artiști s-au deteriorat brusc. Acum, unii dintre ei de-abia dacă se mai salută. Ducu Bertzi nu înțelege de ce Ștefan Hrușcă, fostul lui prieten, refuză să mai păstreze legătura cu el și cu Vasile Șeicaru: ” Ștefan Hrușcă nu dă niciun semn de existență de acolo, din Canada. Și Vasile Șeicaru e trist pe treaba asta și îi dau dreptate”, ne-a declarat Ducu Bertzi, în exclusivitate pentru Ego.ro.

De ce Ștefan Hrușcă nu l-a invitat niciodată pe Ducu Bertzi în concertele lui, de Crăciun, din România

Ducu Bertzi are numeroși prieteni în lumea folk-ului, astfel că e tare nedumerit de ce Ștefan Hrușcă, alături de care a cântat în anii grei ai comunismului, i-a dat uitării pe foștii lui colegi, după ce s-a stabilit în Canada:

 

Ducu Bertzi
Ducu Bertzi

”Știu că Ștefan Hrușcă este în Canada, dar nu dă niciun semn de existență de acolo. Și Vasile Șeicaru, fostul lui coleg, e supărat pe treaba asta și are dreptate. Ștefan Hrușcă nu mai vorbește cu noi. Nu pot să-mi explic însă de ce, fiindcă Ștefan, de bine de rău, a tot venit în țară, și când ne vedeam întâmplător la concerte se bucura. Chiar și eu îi spuneam: ”Hai să ținem legătura!”. Zicea: ”Da, da!”, apoi nu se mai întâmpla nimic. Nici nu ne-a chemat vreodată la concerte lui, vrea să fie doar el și cu niște instrumentiști. Sunt de poveste spectacolele lui, de Crăciun. A trăit în Maramureș și știe să facă atmosferă de Sărbători. Dar, am și eu formatul meu de spectacol, de Crăciun, frumos, cu colinde”, ne-a mai declarat Ducu Bertzi, în exclusivitate pentru Ego.ro

Vasile Șeicaru
Vasile Șeicaru

Și Vasile Șeicaru e dezamăgit de Ștefan Hruşcă: ”N-a mai dat bună ziua de zeci de ani… şi asta nu numai mie!”

Dar, nu numai Ducu Bertzi și-a manifestat dezamăgirea față de Ștefan Hrușcă, care a plecat din România în urmă cu 31 de ani. Și fostul lui coleg de scenă, Vasile Șeicaru, alături de care a cântat piese de succes, precum ”Călători visători” și ”Așa-mi vine câteodată”, este trist:

”Mulţi mă întreabă de colaborarea mea cu Ștefan Hruşcă! Da, a fost în anii ‘80, dar nu mai poate fi vorba acum! Trăim alte vremuri, lumea nu mai ştie ce era pe-atunci, nu-şi mai aduce aminte sau nu-şi mai doreşte! Eu reprezint altceva acum, Hruşcă, desigur, altceva! Nu cred că mai interesează pe cineva aşa ceva, azi! Pe de altă parte, Hruşcă n-a mai dat bună ziua de zeci de ani… şi asta nu numai mie!”, scria Vasile Şeicaru pe contul lui de Facebook.

Ștefan Hrușcă și Vasile Șeicaru
Ștefan Hrușcă și Vasile Șeicaru

Ducu Bertzi a anulat, luna trecută, ultimele două spectacole: ”M-a lăsat vocea!”

După cei doi ani grei de pandemie, solistul Ducu Bertzi s-a trezit cu o lungă listă de invitații la evenimente. Însă, la sfârșitul lunii august, în urma solicitării vocii, a fost nevoit să anuleze ultimele două spectacole:

”Au fost la multe concerte, am bătut cam 5.700 de kilometri prin țară, cu mașina, am consumat multă benzină. Am avut și probleme, în urmă cu câteva săptămâni, la sfârșitul lunii august, când m-a lăsat vocea și am anulat ultimele două concerte. A trebuit să fac o pauză, am intrat în muțenie totală timp de șase zile.

Avusesem vreo șapte spectacole, de câte o oră minimum, și cu aerul condiționat din mașină, căci era cald pe drum, apoi a mai intervenit și oboseala, și m-au dat gata. Oricât de talentat ai fi, trebuie, la un moment dat, să iei o pauză. Eu, timp de șase zile, m-am tratat cu leacuri pe care le știu de la Mircea Vintilă, sunt niște pastiluțe homeopate.

Nici n-am răspuns la telefon, am făcut pauză vocală. Dar probleme grave n-am avut niciodată sau noduli. Trebuie să mă feresc de apa rece, de aerul condiționat și de forțat vocea”, ne-a mai declarat Ducu Bertzi, în exclusivitate pentru Ego.ro

8.5 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.