După plecarea de la CNA, Radu Herjeu a revenit în presă. La ce post TV poate fi văzut și cum îi va ”spiona” pe colegi. ”Despre tehnici de manipulare, propagandă, fake news, cu exemple” EXCLUSIV

El va demonta azi și știrea că Elon Musk ar fi petrecut de Halloween la Castelul Bran
După plecarea de la CNA, Radu Herjeu a revenit în presă. La ce post TV poate fi văzut și cum îi va ”spiona” pe colegi. ”Despre tehnici de manipulare, propagandă, fake news, cu exemple” EXCLUSIV

Radu Herjeu, fost prezentator de știri la ”Observatorul” Antenei 1, devenit ”spaima televiziunilor”, pe perioada mandatului său de membru CNA, urmare a amenzilor usturătoare, le-a pregătit încă o ”surpriză” colegilor de breaslă. De astăzi, ora 21.00, el va fi invitat permanent în cadrul emisiunii ”În spatele știrilor” , difuzată de Canal 33, și unde va demonta știrile de tip fake news, inclusiv pe cea cu ”Elon Musk a petrecut la Bran”, și care, zilele trecute, a fost savurată de o lume întreagă: ”O să vorbesc despre cum sunt făcute știrile de zi cu zi. Și de ce. Astăzi voi vorbi mai ales despre știrea cu Elon Musk la Bran, atât de dezbătută”, ne-a declarat Radu Herjeu în exclusivitate pentru Ego.ro.

Radu Herjeu are o experiență de 21 ani în televiziune

Radu Herjeu, cu o experiență de 21 de ani în televiziune, și-a propus să demonteze știrile false de tip fake news. El promite că va dezvălui, cu lux de amănunte și cu exemple concrete, cum se ”fabrică” o știre, cum este ambalată pentru a deveni ”senzațională”:

”O să vorbesc despre cum sunt făcute știrile de zi cu zi. Și de ce. Despre tehnicile de manipulare, propagandă, fake news, cu exemple concrete, desigur. De asta se și cheamă ”În spatele știrilor”. Emisiunea începe astăzi, la postul tv Canal 33, de la ora 21.00, și va fi difuzată în fiecare zi de miercuri”, ne-a declarat Radu Herjeu, în exclusivitate pentru Ego.ro

Emisiunea unde este invitat permanent este difuzată de Canal 33, post tv care însă a scăpat de amenzile lui: ”Nu, acest post nu a primit amenzi CNA”, a mai adăugat Radu.

El mai colaborează și cu Metropola TV, la „Retrospectiva Săptămânii”, unde e invitat permanent, pe teme sociale și politice.

De ce nu s-ar întoarce la pupitrul știrilor: ”Mi-ar fi foarte greu să revin la un rol în care să nu îmi pot exprima gândurile”

Întrebat de reporterii Ego.ro dacă sunt șanse să revină pe micul ecran, în calitate de prezentator de știri, așa cum a fost, ani la rând, la ”Observatorul” postului tv Antena 1, sau dacă a mai avut oferte în acest sens, Radu Herjeu ne-a declarat:
”Am făcut mereu emisiuni ca să scap de monotonia și de predictibilitatea de la Știri. Mi-ar fi foarte greu să revin la un rol mai mult de imagine, în care nu îmi pot exprima gândurile”.
Cum a fost primit în presă Radu Herjeu, după ce a fost membru CNA
A fost prezentator de știri la ”Observator” (Antena 1)

Radu Herjeu a fost ”spaima televiziunilor”. Ca membru CNA a propus peste 200 de amenzi posturilor tv și de radio

După retragerea de la Antena 1, Radu Herjeu a fost membru CNA, timp de patru, până în ianuarie 2021. Conform unor statistici, el ar fi propus peste 200 de amenzi pentru posturile de televiziune și de radio. Deși a fost acuzat adesea că ar fi protejat de amenzi TVR, dar și Antena 1, unde a lucrat ca prezentator de știri și ca realizator de emisiuni, Radu susține că a fost un membru CNA corect:

”Mulți mă acuzau că am protejat Antenele, în timp ce cei de acolo mă căutau să mă întrebe ce am cu ei, de le torn atâtea somații și amenzi. Prin urmare, am publicat o statistică, pe Internet, ca un mod de a le răspunde celor care mă atacau pe Internet că-mi protejez fostul loc de muncă. La TVR sunt foarte puține plângeri, pentru că audiența e mică, lumea nu prea se uită. În plus, acolo nu se greșește în mod constant, încât să ajungi la amenzi”, declara Radu Herjeu, pentru impact.ro.

Citește și: Ce pregătește trustul Intact, după demisia lui Dan Negru. Mihai Trăistariu, dezvăluiri din culise: ”Cred că Revelionul de pe Antena 1, ăla mare, l-au mutat pe Antena Stars!”. Exclusiv

Radu Herjeu va demonta astăzi și știrea că Elon Musk ar fi petrecut de Halloween la Castelul Bran

Radu Herjeu va deschide ediția de astăzi a emisiunii ”În spatele știrilor” cu știrea fierbinte, care, zilele întrecute, a făcut înconjurul lumii, cum că vestitul miliardar Elon Musk ar fi petrecut de Halloween la Castelul Bran și care s-a dovedit a nu fi reală:

”Astăzi voi vorbi mai ales despre știrea cu vizita lui Elon Musk în România”, ne-a dezvăluit Radu Herjeu primul subiect de pe lunga lui listă din această seară.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *