Ea e femeia care a alergat 40 de kilometri pe tocuri stiletto. Care a fost de fapt secretul ei

O femeie de 27 de ani a stabilit un nou record mondial după ce a alergat pe tocuri 40 de kilometri.
Ea e femeia care a alergat 40 de kilometri pe tocuri stiletto. Care a fost de fapt secretul ei

Ea e femeia care a alergat 40 de kilometri pe tocuri stiletto și a stabilit un record mondial. Aceasta a reușit să termine un maraton întreg cu tocuri stiletto de 7,5 cm.

A fost dansatoare profesionistă, dar a renunțat la dansuri în urmă cu trei ani și s-a apucat de alergare ca activitate competitivă. Terminase deja două semi-maratoane și aproximativ zece curse de 5000 de metri înainte să-i vină ideea de a încerca un maraton pe tocuri.

Ea e femeia care a alergat 40 de kilometri pe tocuri stiletto

Irene Sewell, în vârstă de 27 de ani, din Blacksburg, Virginia, a finalizat Maratonul Seven Bridges din Chattanooga, Tennessee. Este vorba de o cursă impresionantă, deoarece majoritatea petrec luni de zile antrenându-se pentru a alerga cei 42,2 mile într-o pereche comodă de adidași.

Irene, însă, a apărut cu o pereche de tocuri stiletto de 7.5 cm. Tânăra a alegat pe tocuri până când a trecut linia de sosire șapte ore și jumătate mai târziu.

„Am fost dansatoare profesionistă de sală timp de cinci ani”, a spus Sewell. „Cu experiența mea de dans și acum că am început să alerg, am atins un anumit nivel de anduranță. M-am gândit că o pot face”.

Ea e femeia care a alergat 40 de kilometri pe tocuri stiletto
Irene Sewell a obținut performanța de a alerga 40 de kilometri pe tocuri stiletto

Care a fost de fapt secretul ei

Sewell și-a dat seama traptat cum trebuie să se antreneze pentru această performanță nebună. În pregătirea pentru ziua ei cea mare, fiecare alergare a trebuit să fie făcută cu tocuri. După ce ligamentele picioarelor au început să cedeze presiunii, Sewell a căutat ajutor de la un podolog. Însă practic acesta a descurajat-o în intenția de a alerga cu tocuri.

Anterior nu existase niciun record pentru alergarea unui maraton cu tocuri. În 2014, o femeie pe nume Natalie Eckert din Stoke-on-Trent a încercat să alerge Maratonul de la Londra cu tocuri. Însă a renunțat pe traseu și i-a dat jos înainte să termine.

Irene a început să se antreneze cu luni înainte. Inițial, a vrut să-și facă toată antrenamentul în tocuri, dar i s-a spus că ar trebui să alterneze alergările între tocuri și încălțăminte adecvată.

„Majoritatea alergărilor le-am făcut în pantofi de tenis și apoi făceam o alergare de trei până la șapte mile purtând tocuri”, a spus Sewell. Aceasta a purtat tocuri foarte des și pe parcursul zilei doar pentru a-și pregăti picioarele.

Deși un succes, cursa i-a cauzat însă dureri de picioare și de șolduri. De asemenea, Sewell a spus că o altă parte stresantă a fost filmarea întregii curse. Deoarece Guinness a notificat-o că un reprezentant nu a putut să participe, prietenii ei și alți martori au ajutat-o să filmeze pas cu pas înregistrarea evenimentului.

Citește și ce este fitness-ul mental. Exerciții care te ajută să îți antrenezi mintea

sursă foto: instagram.com

8 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.