Ea e femeia care a alergat 40 de kilometri pe tocuri stiletto. Care a fost de fapt secretul ei

O femeie de 27 de ani a stabilit un nou record mondial după ce a alergat pe tocuri 40 de kilometri.
Ea e femeia care a alergat 40 de kilometri pe tocuri stiletto. Care a fost de fapt secretul ei

Ea e femeia care a alergat 40 de kilometri pe tocuri stiletto și a stabilit un record mondial. Aceasta a reușit să termine un maraton întreg cu tocuri stiletto de 7,5 cm.

A fost dansatoare profesionistă, dar a renunțat la dansuri în urmă cu trei ani și s-a apucat de alergare ca activitate competitivă. Terminase deja două semi-maratoane și aproximativ zece curse de 5000 de metri înainte să-i vină ideea de a încerca un maraton pe tocuri.

Ea e femeia care a alergat 40 de kilometri pe tocuri stiletto

Irene Sewell, în vârstă de 27 de ani, din Blacksburg, Virginia, a finalizat Maratonul Seven Bridges din Chattanooga, Tennessee. Este vorba de o cursă impresionantă, deoarece majoritatea petrec luni de zile antrenându-se pentru a alerga cei 42,2 mile într-o pereche comodă de adidași.

Irene, însă, a apărut cu o pereche de tocuri stiletto de 7.5 cm. Tânăra a alegat pe tocuri până când a trecut linia de sosire șapte ore și jumătate mai târziu.

„Am fost dansatoare profesionistă de sală timp de cinci ani”, a spus Sewell. „Cu experiența mea de dans și acum că am început să alerg, am atins un anumit nivel de anduranță. M-am gândit că o pot face”.

Ea e femeia care a alergat 40 de kilometri pe tocuri stiletto
Irene Sewell a obținut performanța de a alerga 40 de kilometri pe tocuri stiletto

Care a fost de fapt secretul ei

Sewell și-a dat seama traptat cum trebuie să se antreneze pentru această performanță nebună. În pregătirea pentru ziua ei cea mare, fiecare alergare a trebuit să fie făcută cu tocuri. După ce ligamentele picioarelor au început să cedeze presiunii, Sewell a căutat ajutor de la un podolog. Însă practic acesta a descurajat-o în intenția de a alerga cu tocuri.

Anterior nu existase niciun record pentru alergarea unui maraton cu tocuri. În 2014, o femeie pe nume Natalie Eckert din Stoke-on-Trent a încercat să alerge Maratonul de la Londra cu tocuri. Însă a renunțat pe traseu și i-a dat jos înainte să termine.

Irene a început să se antreneze cu luni înainte. Inițial, a vrut să-și facă toată antrenamentul în tocuri, dar i s-a spus că ar trebui să alterneze alergările între tocuri și încălțăminte adecvată.

„Majoritatea alergărilor le-am făcut în pantofi de tenis și apoi făceam o alergare de trei până la șapte mile purtând tocuri”, a spus Sewell. Aceasta a purtat tocuri foarte des și pe parcursul zilei doar pentru a-și pregăti picioarele.

Deși un succes, cursa i-a cauzat însă dureri de picioare și de șolduri. De asemenea, Sewell a spus că o altă parte stresantă a fost filmarea întregii curse. Deoarece Guinness a notificat-o că un reprezentant nu a putut să participe, prietenii ei și alți martori au ajutat-o să filmeze pas cu pas înregistrarea evenimentului.

Citește și ce este fitness-ul mental. Exerciții care te ajută să îți antrenezi mintea

sursă foto: instagram.com

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
8 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *