Eclipsă de Lună plină pe 25 martie. Unde se poate vedea fenomenul

Află mai multe detalii despre eclipsa de Lună plină din 25 martie!
Eclipsă de Lună plină pe 25 martie. Unde se poate vedea fenomenul

Anul 2024 va fi unul intens din punct de vedere astronomic. Printre alte fenomene, iubitorii cerului vor fi martorii a patru eclipse. Prima dintre ele este eclipsa de Lună plină, care va avea loc pe data de 25 martie, adică de Bunavestire. Află mai multe detalii despre mult așteptatul eveniment stelar!

Tot ce trebuie să știi despre eclipsa de Lună plină din 25 martie

Pe data de 25 martie, iubitorii cerului vor putea fi martorii unuia dintre cele mai importante fenomene astrologice de anul acesta. Este vorba despre Eclipa de Lună plină, care se va produce pe data de 25 martie 2024.

Acest fenomen uluitor va putea fi vizibil cu ochiul liber, deoarece 95,57% din Lună va fi scufundată în umbra penumbrală a Pământului, în cea mai mare parte a Americii, estul Australiei, estul Asiei și părțile vestice ale Africii și Europei.

Însă, și persoanele care se află în alte zone, vor putea urmări fenomenul online. Acest eveniment stelar va avea loc, de asemenea, în conjuncție cu prima lună plină de toamnă (în emisfera sudică) sau de primăvară (în emisfera nordică), cunoscută și sub numele de Lună de vierme.

Ce se va vedea pe cer

Sezonul eclipselor din 2024 începe cu o eclipsă penumbrală de Lună. Aceasta înseamnă că discul lunar nu va deveni roșu și nu va apărea ca și cum un sector ar fi fost ”mușcat”, ci va fi doar ușor întunecat, explică starwalk.space.

Dar haideți să ne uităm mai atent. O eclipsă de Lună are loc atunci când Soarele, Pământul și Luna se aliniază în așa fel încât Luna trece prin umbra Pământului, notează NASA.

Apoi, deoarece Pământul împiedică lumina Soarelui să ajungă la Lună, în timpul nopții Luna plină dispare complet (în cazul eclipselor totale), deoarece umbra Pământului o acoperă.

De data aceasta, Luna nu va pătrunde în umbra umbrală mai întunecată a planetei noastre. Prin urmare, o umbră întunecată subtilă va fi văzută deasupra acesteia. În mijlocul eclipsei, doar o mică parte a satelitului natural se va afla în afara acestei umbre.

Unde se poate vedea fenomenul

Această eclipsă de Lună plină va fi vizibilă din orice parte a lumii în care este noapte. Așa cum am menționat deja, în noaptea de 24-25 martie, va putea fi observată în direct, deși cu intensități diferite, pe o mare parte a continentului american. În Argentina, de exemplu, va fi vizibilă în toată țara.

În plus, potrivit timeanddate.com, va fi vizibilă într-o mare parte a Europei, în Asia de Nord/Est, într-o mare parte a Australiei și a Africii, în Pacific, în Atlantic, în Arctica și în Antarctica.

Citește și Care sunt fenomenele astronomice majore din 2024. Cum vor fi influențate zodiile, cei mai afectați nativi!

Cum să vezi eclipsa de Lună plină

Spre deosebire de eclipsele solare, aceste tipuri de fenomene astronomice pot fi observate cu ochiul liber, fără a fi nevoie de ochelari, telescoape sau echipamente speciale și fără niciun risc.

Cel mai important lucru, în acest caz, este să vă aflați într-o zonă cu cât mai puțină poluare luminoasă pentru a vă bucura din plin de eveniment.

Citește și Cele mai norocoase zodii în aprilie 2024. Sunt favorizate de astre, au succes la bani și în afaceri!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Simona Țăranu, despre fotbaliștii români care au făcut istorie. Cum este Gigă Hagi
8 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *