Ego Life, ediția a 20-a. Dana Săvuică și invitații săi, Cristina Turnagiu și Stephan Pelger, discută despre bunele maniere

În emisiunea Ego Life ediția a 20-a, Dana Săvuică și invitații săi discută despre bunele maniere
Ego Life, ediția a 20-a. Dana Săvuică și invitații săi, Cristina Turnagiu și Stephan Pelger, discută despre bunele maniere

În emisiunea Ego Life ediția a 20-a, Dana Săvuică și invitații săi discută despre bunele maniere. Cristina Turnagiu Dragna este specialist in comunicare și vicepreședinte al Asociației Române de Protocol, iar Stephan Pelger este designer.

Care este diferența dintre etichetă și protocol

Cristina Turnagiu Dragna a vorbit despre diferența dintre etichetă și protocol. De asemenea, a explicat la Ego Life ce se întâmplă atunci când acestea sunt încălcate.

“E o diferență între etichetă și protocol. Eticheta înseamnă bunele maniere – cei 7 ani de acasă, ce înveți din familia și ce te învață viața. Protocolul e un set de reguli impuse. Protocolul are valoare juridică. Când sunt încălcate, pot genera probleme de relaționare între națiuni. Eticheta = curtoazie, aici contează vârsta și sexul. Contează ca femeile și vârsta înaintate să primeze. În protocol se onorează ierarhia, puterea. Funcția este cea care trebuie onorată. Că este mai tânără sau că este bărbat, nu contează. Trebuie onorată poziția”, spune Cristina Turnagiu Dragna.

Ego Life ediția a 20-a
Dana Săvuică și Cristina Turnagiu, la Ego Life

În ce alte domenii se regăsește protocolul

Cristina Turnagiu Dragna dezvăluie că protocolul se regăsește în mai multe domenii, chiar și în afaceri. Potrivit ei, în afaceri se acordă întâietate celui care are cea mai importantă poziție dintre cei care fac parte la întâlnire.

“Protocolul coboară și-n alte domenii, în afaceri. Aici se acordă întâietate celui care are cea mai importantă poziții din oamenii care fac parte în acea întâlnire. Chiar și în protocol, o femeie mai în vârstă are o altă poziție. Adaptabilitatea și flexibilitate ce ține de națiuni, de clasele culturale, ține de altceva. Niciun om nu cunoaște nimic aici”, a mai spus ea la Ego Life.

„Cel mai bun exemplu e familia regală unde vedem tineri cum faw bowing față de ducesă. Vârsta nu contează, contează ierarhia”, adaugă Stephan Pelger în discuția cu Dana săvuică și Cristina Turnagiu.

Emisiunea Ego Life poate fi urmărită luni, de la ora 21:00, pe paginile:

Facebook.com/RevistaEGO.ro
YouTube.com/EGOonline

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Anca Dumitra este însărcinată
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *