Ego Life, ediția a 28-a. Dana Săvuică și invitatele ei, Alina Laufer și Alina Bordea, discută despre infertilitate și proceduri de fertilizare

Alina și Ilan Laufer au mers timp de 10 ani la diferiți medici pentru a putea face copii
Ego Life, ediția a 28-a. Dana Săvuică și invitatele ei, Alina Laufer și Alina Bordea, discută despre infertilitate și proceduri de fertilizare

În cadrul emisiunii Ego Life, ediția a 28-a, Dana Săvuică discută alături de invitatele ei, Alina Laufer și Alina Bordea, despre infertilitate, tratamente și proceduri de fertilizare. Acestea vorbesc despre cauzele din spatele infertilității, dar și despre soluțiile care pot rezolva această situație.

Ego Life, ediția a 28-a. Totul despre infertilitate și proceduri de fertilizare. Sfaturi prețioase de la medicul Alina Bordea

Alina Laufer este o fostă prezentatoare TV, iar în prezent este o mămică full time. Vedeta a adus pe lume gemeni în urmă cu aproape doi ani. Alina Bordea este medic specialist obstetrică-ginecologie, specializat în infertilitate și histeroscopie. Cele două sunt invitatele Danei Săvuică, în ediția Ego Life, care se difuza luni – 19 septembrie, de la ora 21.00.

Alina Laufer a mărturisit cât de greu a rămas însărcinată cu actualul ei soț, Ilan. Se pare că acesta suferea de o boală, cunoscută și ca infertilitate la bărbați. Timp de 10 ani, au mers la mai mulți medici pentru a rezolva problemele și pentru a reuși să aibă copii.

 

“Timp de 10 ani ne-am luptat cu această infertilitate masculină. (…) Nu aveam niciun fel de șansă. Inclusiv am fost la medici care nu ne-au mai dat vreo șansă de acum încolo, forever. Au zis ca nu putem avea copii vreodată. Am trecut prin astfel de momente și nu ne-am pierdut speranță. Pentru noi probabil  a fost benefic ca am petrecut doi ani de zile în afara României. În SUA, si poate, cine știe, Dumnezeu acolo, în bunătatea Lui, l-a relaxat pe Ilan, i-a făcut viața mai ușoară. Iar când ne-am întors în România, în pandemie, in 2020… Noi mereu ne făceam analizele și am găsit spermatozoizi astfel încât am putut să facem o fertilizare. Am avut 3 sau 4 tentative de fertilizări si la a treia sau a patra tură am rămas însărcinată. Mie mi s-a părut normal, nici nu m-a apucat depresia, doar m-am considerat norocoasă pentru că o aveam pe Kari”, a povestit Alina Laufer la Ego Life.

Ego Life, ediția a 28-a
Dana Săvuică, Alina Laufer, Alina Bordea

Alina Bordea: „Toate ghidurile recomandă punerea unui singur embrion”

În timp ce Alina Laufer a povestit cum a reușit să rămână însărcinată a doua oară, medicul a explicat și a dat detalii despre fiecare procedură. Potrivit Alinei Bordea, se recomandă punerea unui singur embrion pentru a nu exista riscul unei nașteri premature. Ulterior pot fi și alte riscuri, explică medicul. Bebelușul se poate confrunta cu leziuni la nivelul digestiv sau leziuni neurologice.

“În momentul actual toate ghidurile recomandă punerea unui singur embrion. Pentru că riscul de sarcină gemelară sau tripleți este foarte mare. Riscul este atunci când avem o sarcină cu mai mult de 1 copil să nu putem duce la termen. Ceea ce înseamnă prematuritate, apare nașterea înainte de termen. E grefata de riscuri foarte mari, nu se poate adapta la viața extrauterină. Poate nu respira bine. Poate avea nevoie de multe zile de spitalizare, leziuni la nivel digestiv, neurologice, s.a”, a explicat medicul Alina Bordea la Ego Life.

Acestea, dar și multe alte subiecte interesante puteți urmări în ediția a 28-a a emisiunii Ego Life, care se va difuza, luni, 19 septembrie, de la ora 21:00 pe pagina www.ego.ro, sau pe canalul de YouTube al emisiunii.

9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.