Ego Life, ediția a 55-a. Dana Săvuică, Cristina Vasiu și Ada Epistatu, doctor în medicină dentară, despre igiena orală. Ce afecțiuni nebănuite pornesc de la o dantură nesănătoasă

Cum să ai dinți sănătoși, albi și frumoși. Sfaturi importante
Ego Life, ediția a 55-a. Dana Săvuică, Cristina Vasiu și Ada Epistatu, doctor în medicină dentară, despre igiena orală. Ce afecțiuni nebănuite pornesc de la o dantură nesănătoasă

În ediția a 55-a a emisiunii Ego Life, Dana Săvuică și invitatele sale, cântăreața Cristina Vasiu și Ada Epistatu, doctor în medicină dentară, pun pe tapet un subiect tot mai dezbătut în zilele noastre: sănătatea dentară. Ce sunt fațetele dentare, ce afecțiuni nebănuite pornesc de la o dantură nesănătoasă, de ce să nu mai fugim de aparatul dentar, dar și de ce ar trebui să uităm pentru totdeauna de scobitori, sunt doar câteva dintre întrebările la care specialistul va răspunde.

Ego Life, ediția a 55-a. Fațetele dentare. Un moft sau o necesitate?

În ultimii ani, trendul fațetelor dentare a luat o amploare tot mai mare. Fiecare dintre noi își dorește să aibă o dantură perfectă, însă acest lucru presupune mai întâi o funcționalitate foarte bună a ddinților. Până la zâmbetul de Hollywood, alb și strălucitor, oferit de fațetele dentare, este necesar mai întâi să rezolvăm celelalte eventuale probleme pe care le au dinții noștri.

Ada Epistatu, doctor în medicină dentară, este medicul care are grijă ca zâmbetul Danei Săvuică să arate impecabil. Prezentatoarea emisiunii Ego Life a ales să poarte fațete dentare, însă și-a dorit ca albul să fie unul cât mai natural, nicidecum unul proeminent percum al altor persoane publice de la noi.

„Toată lumea folosește cuvântul fațetă tocmai pentru zâmbetul de Hollywood alb și frumos. Tu (Dana Săvuică – n.r.) ai vrut zâmbet de Hollywood. Ce a însemnat în spate? Tratamente parodontale, tratamentul cariilor, înseamnă implantologie, înseamnă chirurgie. Asta înseamnă estetica dentară în ziua de azi. Acoperitul dinților pur și simplu cu fațete dau problemele pe care multă lume le are.”, a declarat Ada Epistatu în edița cu numărul 55 a emisiunii Ego Life.

Dana Săvuică, Cristina Vasiu și Ada Epistatu
Dana Săvuică, Cristina Vasiu și Ada Epistatu

Câte tipuri de fațete există

Specialistul a explicat faptul că fațetele dentare nu trebuie puse doar pentru a îmbunătăți estetica dinților, ci și pentru a corecta mușcătura. Contrar anumitor păreri, fațetele din ziua de astăzi nu mai presupun pilirea dinților, așa cum se făcea înainte, ci o minimă intervenție asupra lor.

„Fațetele pot fi fie doar pe o față, fie pe trei fețe, fie pe toate fețele. Ideea de fațetă este că ele sunt extrem de subțiri, iar sacrificiul dentar este minim.”

Te-ar putea interesa și: „Ego Life, ediția a 54-a. Dana Săvuică și psiholog dr. Rluca Anton: Este sau nu depresia o boală a celor care „își permit luxul să sufere”? Răspunsuri și precizări importante

Aestea și multe alte subiecte interesante sănătatea dinților atât la copii cât și la adulți  poți descoperi în ediția de luni, 3 aprilie, a emisiunii Ego Life cu Dana Săvuică. Va fi difuzată pe www.ego.ro, dar și canalul de YouTube al emisiunii.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *