Elisabeta Lipă, secretul căsniciei de peste 30 de ani: „La noi nu cântă nici cocoșul, nici găina”

Elisabeta și Cornel Lipă sunt căsătoriți de 36 de ani.

Elisabeta Lipă a vorbit în cadrul ediției a 21-a a emisiunii Ego Life, moderată de Dana Săvuică, despre secretul unei căsnicii de lungă durată. Fosta sportivă trăiește de mai bine de 30 de ani o frumoasă poveste de dragoste alături de soțul ei, Cornel Lipă.

Elisabeta Lipă, secretul căsniciei de peste 30 de ani

Elisabeta Lipă și-a cunoscut soțul pe când avea doar 20 de ani, într-un cantonament la Piatra Arsă. Cornel Lipă nu a fost sportiv de performanță, dar era îndrăgostit de munte și făcea adesea drumeții. La un an după ce s-au cunoscut, s-au și căsătorit, iar mariajul lor a trecut testul timpului în ciuda tuturor greutăților și sacrificiilor pe care fosta mare canotoare română a fost nevoită să le facă.

„Noi suntem căsătoriți de peste 30 de ani. Secretul succesului ar fi încrederea. Lucrurile se așază. Căsnicia noastră nu a fost roz, dar astea fac parte din viața noastră și trebuie să știm să gestionăm situația. Dacă am ajuns până aici, am ajuns să gestionăm. La noi nu cântă nici cocoșul nici găina, cântăm amândoi ca lucrurile să meargă bine.”, a declarat Elisabeta Lipă la emisiunea Ego life.

Mai este susținut doar de câteva performanțe, notabile de altfel, ale unor sportivi pe care statul român nu i-a ajutat cu nimic, precum Simona Halep și David Popovici.

„Sportul românesc e pe cale de dispariție, trăiește din excepții, dacă cei ce conduc nu se vor trezi… o să vorbim doar de excepții, mi-e greu să vorbim de amintiri. Sportul românesc nu e nici a 5-a roată la căruță, e o spiță la bicicletă.

„Eu am vrut numai bine și am făcut numai bine, având doar susținere”

Fosta canotoare română, de cinci ori medaliată cu aur la Jocurile Olimpice, are parte de un soț înțelegător și a mărturisit că el și fiul lor, Dragoș, i-au înțeles menirea și au susținut-o necondiționat, fără a-i aduce vreodată vreun reproș legat de perioadele în care lipsea de lângă ei.

„Dacă îmi reproșa, nu ajungeam să fac atâtea. El m-a susținut și îmi spune și acum „Tu oricum faci ce vrei.” Eu am vrut numai bine și am făcut numai bine, având doar susținere”, Elisabeta Lipă.

Copilul a crescut alături de bunicii săi. Elisabeta Lipă mărturisește că momentele în care era nevoită să stea departe de el erau cele mai grele.

„Copilul trebuie să știe de unde provine, care e familia, el a stat mult cu bunicii. Bunicii nu dau o educație proastă. L-au crescut cu frică de Dumnezeu, a mers la biserică cu bunicii. El a făcut vacanțele la bunici, iubește mult partea asta. Și în liceu mergea la bunici, neîmpins de nimeni. Să îți răspund întrebării tale: Nu mi-a făcut niciodată reproșuri, el era fericit mereu sâmbăta când veneam acasă. Si mă ruga să nu plec apoi, dându-mi lacrimile. Eram sfâșiată. Mă ținea starea asta a doua zi la antrenament. Dar vorbim de sacrificii, indiferent de domeniu.”, a mărturisit fosta sportivă, la Ego Life, ediția difuzată luni, 1 august 2022.

Emisiunea Ego Life poate fi urmărită în premieră, în fiecare zi de luni, de la ora 21:00, pe paginile:

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Erika Isac, detalii despre noul iubit “Este un bărbat extraordinar!”
9.9 7 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *