Epilarea cu laser la domiciliu: ce este IPL și cum funcționează?

Cât de sigură este această metodă de epilare definitivă
Epilarea cu laser la domiciliu: ce este IPL și cum funcționează?

IPL la domiciliu se referă la utilizarea unui dispozitiv cu laser special conceput pentru a îndepărta părul nedorit de pe corp, în confortul propriei case. IPL folosește tehnologia laser pentru a emite fascicule de lumină care sunt absorbite de melanina din firul de păr. În cele din urmă, căldura generată de laser distruge foliculii de păr, împiedicând creșterea ulterioară a părului.

Detalii esențiale despre epilarea cu laser la domiciliu

În general, dispozitivele de epilare cu laser la domiciliu sunt concepute să fie mai puțin puternice decât cele utilizate în clinicile profesionale, astfel încât să fie sigure pentru utilizare în casă. Ele pot fi folosite pe picioare, brațe, axile, zona inghinală și chiar față, în funcție de specificațiile producătorului.

Atunci când nu poți merge la un centru de înfrumusețare sau la o clinică de epilare cu laser, din orice motiv, poți opta pentru alte metode de îndepărtare eficientă a părului. Iată ce trebuie să știi despre IPL.

Ce este IPL, de fapt

Există mai multe dispozitive IPL cu lumină pulsată pe piață care îndeplinesc o funcție similară cu laserul din clinici, deși eficacitatea lor este oarecum mai mică (depinde în mare măsură de dispozitivul folosit și de cap – cu cât este mai mic, cu atât e mai bine).

Aceste dispozitive funcționează cu așa-numita IPL sau lumină pulsată intensă și acționează asupra foliculului de păr negru sau mai deschis la culoare, dar nu într-un mod profund așa cum poate face laserul din clinici. Creșterea părului este încetinită, dar nu la fel de mult ca în cazul sesiunii cu laser de către un profesionist.

Deci, este sigur să te epilezi definitiv acasă? Răspunsul este da, pentru că dispozitivul este dotat astfel încât să nu ai nevoie de ajutor special. Totuși, deși este o metodă sigură, are câteva contraindicații:

Nu e recomandată pentru pielea foarte închisă la culoare sau arsă de expunerea la soare. În aceste cazuri, poate provoca arsuri ori urme. De asemenea, nu au voie IPL persoanele care iau medicamente fotosensibile, au urticarie solară sau suferă de dermatoze autoimune, cum ar fi lupusul sau sclerodermia.

Nu se folosește epilarea cu laser dacă ai boli de piele, varice, diabet, infecții, arsuri sau vânătăi în zonele cu păr.

Evită metoda IPL cu lumină pulsată dacă ești însărcinată sau alăptezi.

Înainte de utilizarea aparatului IPL ar trebui să faci un mic test pe o zonă a corpului care nu este foarte vizibilă. Astfel, te vei asigura că funcționează și nu te iriți.

Desigur, primul lucru de care să ții cont este să citești instrucțiunile. Foarte multă lume nu este atentă la acest detaliu și așa apar accidentările sau arsurile.

Potrivit dermatologilor, evită zonele cele mai sensibile. Cu toate că există aparate IPL pregătite să epileze părul de pe față, mai bine mergi la o clinică specială.

Avantajele epilării definitive IPL

Cel mai mare avantaj pe care îl oferă acest tip de dispozitiv este că te epilezi acasă. În felul acesta vei economisi timp si nu va trebui sa mergi la salonul de înfrumusețare.

Vei economisi bani

Pentru epilarea cu laser trebuie sa cumperi bonuri care, la efectuarea primei plati, sunt foarte scumpe. În acest sens, pe piață există mașini IPL de multe mărci și multe prețuri. Ar trebui să te uiți la numărul de apăsări de taste cu care vin atunci când le cumperi pentru că sunt unele care sunt limitate, deși în altele nu sunt.

Ușor și sigur

Dispozitivele IPL vin pregătite astfel încât utilizarea lor acasă să fie ușoară și 100% sigură. Asta înseamnă că nu îți afectează vederea sau pielea.

Intensități diferite

O altă veste bună este că poți regla intensitatea pulsațiilor. În cazul în care căldura te deranjează, poți să o reglezi în funcție de toleranța ta.

Ce efecte secundare pot apărea

Chiar și așa, deși e o metodă destul de sigură, poți oricând să suferi unele reacții adverse. Prin urmare, ar trebui să citești instrucțiunile și să ții cont de tipul de piele. Unele dintre cele mai frecvente efecte secundare sunt:

  • iritația sau înroșirea pielii. În special pe pielea mai sensibilă, epilarea IPL poate provoca iritații sau roșeață. Ambele ar trebui să dispară într-o zi sau două.
  • au existat cazuri în care epilarea cu IPL a provocat vezicule, deși destul de rar.
  • pete mici – acestea vor dispărea în câteva zile.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *