Este bine să împrumuți voalul de mireasă? Ce arată superstițiile din popor despre acest obicei

Pentru mireasă, ziua nunții este cea mai importantă din viața ei. Aceasta trebuie să țină cont de tradiții și obiceiuri
Este bine să împrumuți voalul de mireasă? Ce arată superstițiile din popor despre acest obicei

Este bine să împrumuți voalul de mireasă? Ei bine, sunt multe tinere mirese care își pun această întrebare, mai ales fiind vorba deste o tradiție care ar putea aduce noroc sau ghinion. Pe lângă momentul religios, mirii șin seama de tradițiile de familie, fiind convinși că respectând aceste obiceiuri vor avea o casa de piatră ca-n povești. Iată mai jos, dacă este bine sau nu să împrumuți voalul de mireasă.

Este bine să împrumuți voalul de mireasă

Pentru mireasă, ziua nunții este cea mai importantă din viața ei. Aceasta trebuie să țină cont de tradiții și obiceiuri. Ea își alege cu grijă accesoriile pe care le va purta, inclusiv verighetele, dar și buchetul, despre care se spune că aduce noroc.

Voalul de mireasă
Voalul de mireasă

Mireasa îmbracă haine noi, poarta un obiect împrumutat de la o rudă care a avut o căsnicie fericită, este atentă ce model are verigheta, iar mirele alege pentru buchetul miresei flori norocoase.

Cum se pregătește mireasa pentru nuntă

Mireasa nu trebuie sa poarte perle în ziua nunții. Ea nu va avea parte de lacrimi în timpul casniciei, dacă va respecta această tradiție.

Pantofii, un accesoriu important

Alegerea pantofilor este foarte importantă. Pentru ca norocul sa nu fuga din viata miresei, ea nu trebuie să poarte pantofi decupați la varf. De asemenea, mireasa nu trebuie să își schimbe pantofii în ziua nunții. Este important ca aceștia să fie comozi, pentru ca mireasa să reziste până la finalul evenimetului.

  • Daca mireasa are prietene care vor să se căsătoreasca, ea trebuie să scrie numele acestora pe talpa propriilor pantofi, înainte ca ea să ajungă la altar.
  • În ziua nunții, mireasa trebuie să poarte în pantof un banut, pentru a avea o căsnicie prospera.
  • Un voal împrumutat aduce noroc
  • Mirele trebuie sa vada rochia tinerei sotii doar atunci cand mireasa vine in biserica.
  • Mireasa nu trebuie să probeze voalul înainte de ziua nunții. Dar îi aduce noroc, daca ea poartă un voal împrumutat de la o rudă sau de la o prietenă care are o căsnicie fericită.
  • Strănutul alungă energiile negative
  • Dacă în dimineața nunții o rudă strănută, tinerii vor avea noroc în casnicie

Efectul oglinzii

  • Când se îmbracă și se uită în oglindă, mireasa nu trebuie să lase pe nimeni să mai facă același lucru ca și ea. Asta ar aduce ghinion.
  • Când mireasa pleacă din casă, trebuie să pășească peste prag cu piciorul drept, să se privească discret in oglindă, fără să se întoarcă din drum, orice s-ar întampla.
  • În casa miresei nu trebuie sa fie multe oglinzi
  • Nu se ofera ceasuri ca dar de nunta. Ceasul este un obiect care nu aduce noroc.

Modelul verighetelor atrage norocul sau ghinionul

Daca verighetele nu sunt netede, adica au modele cu figurine în relief, mirii vor avea o casnicie marcadă de dificultăți.

Ploaia anticipează noroc

Dacă plouă când miri pleacă la biserică, nuntașii trebuie să fie bucurosi. Prin traditie, mirii vor avea mult noroc în viață.

Florile de cală aduc nefericire în viata cuplului. Evitați aceste flori la nunta voastră. Mireasa sau nașa nu trebuie să aibă în buchet cale.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine sunt câștigătorii de la “Te cunosc de undeva!”, sezonul 20
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *