Evenimentul șocant trăit de sora regelui Charles. Prin ce a trecut prințesa Anne în urmă cu 49 de ani. Și-a lăsat puternic amprenta asupra ei

Prințesa a povestit despre acel moment

Scris de: Daoud Andra

28 Mar. 2023

Evenimentul șocant trăit de sora regelui Charles. Prin ce a trecut prințesa Anne în urmă cu 49 de ani. Și-a lăsat puternic amprenta asupra ei

Prințesa Anne este foarte iubită de britanici și nu numai, însă puțini știu povestea ei de viață. În urmă cu aproape 50 de ani, a fost protagonista unui incident care a marcat-o și care nu poate fi șters din memorie prea ușor. Care a fost evenimentul șocant trăit de sora regelui Charles, pe când avea 23 de ani și se întorcea de la un eveniment și cum a reacționat aceasta atunci.

Ce a pățit sora regelui Charles, în urmă cu 49 de ani

Prințesa Anne este unica fiică a regretatei regine Elisabeta și s-a bucurat dintotdeauna de simpatia poporului britanic. La fel ca alți membri din familia regală, alteța sa nu a fost ferită de evenimente neplăcute, unele dintre ele de-a dreptul periculoase, de-a lungul vieții. Dacă mama și fratele ei, Charles, au fost amenințați cu arma, de-a lungul timpului, ei bine nici prințesa Anne nu a fost ferită de incidente.

Citește și: Cum se înțeleg, de fapt, Regina Consoartă Camilla și cumnata sa, Prințesa Anne. Relația tulburătoare

Pe când avea 23 de ani, cineva a încercat să o răpească pe sora lui Charles. Prințesa Anne se afla în mașină cu soțul ei de la vremea respectivă, Mark Phillips. Cei doi se întorceau de la un eveniment caritabil, când mașina lor a fost blocată de un bărbat înarmat. Acesta a oprit mașina sa astfel încât să blocheze trecerea autovehiculului în care se afla prințesa și a scos pistolul.

Garda de corp a cuplului regal a coborât din mașină și a încercat să îl dezarmeze pe bărbat. Arma s-a blocat, iar ofițerul a fost împușcat de atacator. La fel a pățit și șoferul prințesei, precum și un jurnalist care intervenise pentru a o salva pe prințesă.

Citește și: De ce refuză Prințesa Anne să-și salute admiratorii: „Nu am strâns niciodată mâna cuiva”. Ce ascunde de fapt gestul său

Evenimentul șocant trăit de sora regelui Charles
Prințesa Anne, alături de fostul ei soț, Mark Phillips

Cum își amintește prințesa Anne acel episod

Incidentul a marcat-o pe sora regelui Charles, la vremea respectivă. Bărbatul i-a spus să coboare din mașină și i-a transmis că intenționează să o răpească, pentru a obține răscumpărare. Prințesa a povestit, ani mai târziu, pentru BBC, cum a fost acel moment pentru ea.

„A deschis ușa și am avut un fel de discuție despre unde să mergem sau nu… A spus că trebuie să merg cu el, nu-mi amintesc de ce. I-am spus că nu cred că vreau să merg.”, a declarat sora lui Charles.

Citește și: Ce relație a avut Regina Elisabeta cu unica ei fiică. Prințesa Anne i-a fost alături până în ultima clipă

„Am crezut că era un automobilist furios. Am coborât din mașină și el a tras în mine. Nu am avut timp să mă gândesc la nimic. M-am târât apoi în apropiere de ușa mașinii și Ian Ball (n.r. atacatorul) vorbea cu prințesa Anne, tot ce-mi amintesc e că i-a spus: De ce mă vrei pe mine?”, a povestit, la rândul său, garda de corp a prințesei.

Din fericire, bărbatul a reușit doar să îl rănească, iar Jim Beaton, cel care se ocupa de protecția prințesei, a scăpat cu viață. Ulterior, el a fost lăudat pentru curajul său și decorat de către Crucea Roșie.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Tonciu își dorește cu ardoare să revină în televiziune
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *