Experiența inedită trăită de actrița Roxana Condurache la un festival de film din Canada. „A venit la mine să mă felicite pentru nominalizare” VIDEO EXCLUSIV

Roxana Condurache este una dintre cele mai apreciate actrițe române din noua generație, talentul și frumusețea ei fiind remarcate inclusiv la nivel internațional. A dat pe spate întreaga audiență de la Hollywood cu rolul lui Lauren Bacall, un standard al frumuseții americane. Însă a fost distribuită și în alte producții importante.

Nominalizată la o gală importantă

Și-a demonstrat calitățile în arta actoriei încă din timpul facultății și a fost nominalizată la premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar la Premiile Genie din Canada.

Dar drumul până pe covorul roșu a reprezentat o adevărată aventură. Roxana Condurache a povestit, în cadrul emisiunii Ego Life, prin ce peripeții a trecut până să ajungă la Toronto.

Experiența inedită trăită de actrița Roxana Condurache la un festival de film din Canada

Înzestrată cu o serie de calități fizice de invidiat, Roxana Condurache a debutat în lumea showbiz-ului după ce a câștigat titlul de Miss în liceu, la Iași. Ulterior a ajuns să profeseze ca model. Însă chemarea pentru actorie și talentul nativ la această disciplină au determinat-o să își schimbe cariera.

S-a mutat în București, unde a început să studieze actoria, iar succesul nu a întârziat să apară. S-a făcut remarcată atât în rolurile de pe scenele teatrelor, cât și în cele interpretate în producții internaționale.

Prima satisfacție majoră a trăit-o în timpul facultății, când a fost nominalizată la premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar din cadrul Premiilor Genie din Canada, echivalentul Oscarurilor americane.

În filmul The Whistleblower a jucat alături de nume grele ale cinematografiei precum Rachel Weisz, Vanessa Redgrave, David Strathairn, Monica Bellucci sau Nikolaj Lie Kaas.

La cine a apelat pentru o ținută strălucitoare pe covorul roșu

În pragul unui eveniment atât de important, actrița a fost nevoită să se descurce singură.

Nu a ajutat-o nimeni, ci a trebuit să facă rost de bani și ținute pentru a se putea prezenta pe covorul roșu, la Toronto. Roxana Condurache a povestit experiența trăită în Canada, în cadrul emisiunii Ego Life.

„A trebuit să merg la premii, am fost invitată, dar nu m-a ajutat nimeni cu bani. Eu am strâns bani, eu mi-am luat bilet și a fost o întreagă poveste că mi-am luat bilet, dar nu am știut că am nevoie de viză ca să fac escală în New York. Și mi-am pierdut biletul, am rămas în New York cu bagaje. A fost o întreagă aventură…

Dar m-am gândit că acolo mergând, a trebuit să arăt într-un fel și am început să dau telefoane. (…) Am sunat la domnul Mihai Albu, a zis că îmi dă pantofi. Pentru mine era prima oară în viața mea când port așa ceva. Am vorbit cu Maria Lucia Hohan a zis că îmi dă o rochie. Eram „Oh, my God!”. Îți dai seama cum mergeam eu cu bagajele acelea să nu îmi ia rochia, pantofii… Am ajuns ca o Cenușăreasă acolo, pentru că nu aveam bani, dar aveam talent.

Am ajuns în Toronto într-un hotel foarte departe de locul unde se țineau aceste premii. Nu îmi permiteam să iau un taxi și am mers cu metroul. Am schimbat de trei ori. Am mers pe jos cu trolerele până am ajuns la covorul roșu și am intrat într-o cameră și a urmat transformarea. Mi-am pus rochia, pantofii, au venit cei de la make-up, m-au machiat, mi-au aranjat părul și deodată lumea știa cine sunt.”, a povestit actrița.

Roxana Condurache, alături de Alexandru Abagiu și Dana Săvuică, la Ego Life
Roxana Condurache, alături de Alexandru Abagiu și Dana Săvuică, la Ego Life

„A venit la mine Jean-Marc Vallee să mă felicite pentru nominalizare”

Roxana Condurache a mărturisit că s-a simțit extrem de dezamăgită de faptul că, deși a avut un succes răsunător pe plan internațional cu rolul din The Whistleblower, în România nu i-au fost recunoscute meritele așa cum și-ar fi dorit.

„E puțin dureros când vii dintr-un loc unde nu ești apreciat și nu ai condiții, nu ți se oferă o mulțumire, să îi spunem financiară pentru valoarea ta, pentru munca ta și te duci în străinătate și acolo oamenii te recunosc și știu cine ești. A venit la mine Jean-Marc Vallee să mă felicite pentru nominalizare și era să leșin. Iar aici nu. Pentru că aici nu este sistemul acesta și e foarte trist, pentru că talente sunt foarte multe aici”, a mai spus Roxana Condurache.

Ediția a 40-a a emisiunii Ego Life poate fi urmărită pe pagina www.ego.ro, sau pe canalul de YouTube al emisiunii.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
8 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *