„Fata asta nu mai e om toată viața”. Ce a spus Titi Aur despre accidentul mortal în care a fost implicată Monica Odagiu

Titi Aur: „Maşina este o armă, maşina ucide”

Scris de: Daoud Andra

12 Apr. 2023

„Fata asta nu mai e om toată viața”. Ce a spus Titi Aur despre accidentul mortal în care a fost implicată Monica Odagiu

Monica Odagiu este cercetată în prezent pentru ucidere din culpă, în urma accidentului mortal de duminică. Actrița a lovit cu mașina un bărbat care a apărut brusc pe șosea, iar acesta a murit pe loc. Fostul campion de raliu Titi Aur a analizat imaginile de pe camerele de supraveghere și a spus dacă accidentul ar fi putut sau nu să fie evitat.

Ce spune Titi Aur despre accidentul în care a fost implicată Monica Odagiu

Actrița Monica Odagiu trece prin clipe dificile, după accidentul mortal în care a fost implicată duminică după-amiază. Artista a lovit cu mașina un bărbat care a ieșit brusc în stradă, în București, iar acesta a murit pe loc. La scurt timp după tragedie, Monica a spus că victima a sărit în fața mașinii și că nu a mai putut evita accidentul.

Citește și: De ce a murit tânărul lovit cu mașina de Monica Odagiu. Au apărut primele date ale autopsiei

Ipoteza ei pare să fie susținută și de imaginile surprinse de camerele de supraveghere, dar și de fostul campion național la raliu și expert în conducere defensivă, Titi Aur. Acesta a vorbit despre cât de dificil este să anticipăm astfel de evenimente rutiere, mai ales dacă pietonul s-a aruncat intenționat în fața mașinii, așa cum s-a vehiculat.

„Am văzut imaginile, le-am analizat cu atenţie. Senzaţia mea este că a fost un gest sinucigaş din partea acelui tânăr. Se demonstrează încă o dată că maşina este o armă, că maşina ucide. Eu nu vreau să mă pronunţ, viteza maşinii va fi determinată de experţi. A avut reacţia corectă, a frânat şi a tras de volan. Dacă gestul tânărului a fost sinucigaş, în anumite situaţii, oricâtă experienţă ai avea, oricât de bun pilot ai fi, nu poţi evita. Nu spun că aşa a fost, experţii trebuie să-şi spună cuvântul. Noi judecăm doar din punct de vedere al conducerii defensive, nu din puncte de vedere juridic.

Citește și: Cu cine se afla Monica Odagiu în mașină în momentul accidentului. Ce ipoteze iau în considerare anchetatorii

O fată tânără, talentată, în loc să-și vadă de carieră, a omorât un om în putere, de 35 ani. Chiar dacă acum legea îi spune ia-ți înapoi permisul, nu ești vinovată, nu pățești nimic, fata asta nu mai e om toată viața. Undeva pe creier e ideea că a omorât un om, trauma a rămas. Nenorocirea s-a întâmplat. Ea va suporta însă rigorile legii.”, a spus Titi Aur, la România TV.

Ce a spus Titi Aur, despre accidentul mortal în care a fost implicată Monica Odagiu
Titi Aur ține cursuri de conducere defensivă

Ce pedeapsă riscă actrița

În urma accidentului, poliția a deschis un dosar penal in rem, pentru ucidere din culpă. Ancheta va stabili în ce circumstanțe s-a produs accidentul și va da verdictul. Actrița a fost testată la locul accidentului și nu consumase alcool sau substanțe psihoactive. Avocatul Adrian Cuculis a explicat că pedeapsa va fi stabilită în funcție de mai mulți factori, printre care și viteza cu care circula actrița în momentul accidentului.

Citește și: Ce spune CTP, după ce a văzut imaginile cu accidentul în care a fost implicată Monica Odagiu. Mesajul vehement

„Este clar că tu trebuie să frânezi în momentul în care te apropii de o intersecție și de trecere de pietoni, iar dacă rula cu o viteză mai mare decât viteza legală, bineînțeles că și încadrarea o să fie alta și o să vorbim de pedeapsă de la unu până la cinci ani. Sau se poate schimba de la doi până la şapte ani. (…)

Nu-mi închipui că mergea cu 100 km/h, nici n-ai unde să rulezi acolo cu viteza asta. Fiecare kilometru în plus, chiar și un kilometru câteodată, îți schimbă încadrarea faptei, de la ucidere din culpă în formă simplă la ucidere din culpă prin încălcarea unor reguli de circulație și, implicit, și pedeapsa crește odată cu schimbarea acestei încadrări.”, a precizat avocatul Adrian Cuculis, la Antena 3 CNN.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce spune Kamara despre lista cu concurenți Survivor All Stars
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *