Femeia implicată în incidentul cu părintele Calistrat, filmată când hărțuiește un alt preot. Cum a fost surprinsă de această dată

Femeia nu ar fi la prima abatere, spun ceilalți credincioși

Scris de: Daoud Andra

16 Nov. 2022

Femeia implicată în incidentul cu părintele Calistrat, filmată când hărțuiește un alt preot. Cum a fost surprinsă de această dată

Ies la iveală noi detalii în cazul scandalului în care este implicat părintele Calistrat Chifan. Femeia care ar fi provocat incidentul în seara respectivă nu ar fi la prima ieșire de acest fel. Ea a mai fost filmată în trecut, în timp ce hărțuia un alt preot și nu își respecta rândul la spovedanie.

Cum a fost filmată în trecut femeia implicată în incidentul cu părintele Calistrat

Săptămâna trecută, un filmuleț scandalos a apărut în spațiul public. Preotul Calistrat Chifan, de la Mănăstirea Vlădiceni, a fost filmat în timp ce lovea o femeie, în curtea lăcașului de cult. Victima și sora acesteia au depus plângere, iar poliția a deschis o anchetă. Între timp, preotul a venit cu propria versiune asupra evenimentelor.

Calistrat a spus atunci că a fost provocat de două femei, surori, în timpul slujbei. Nu ar fi fost prima dată când cele două ar fi devenit recalcitrante la biserică, iar preotul și-a pierdut cumpătul și a lovit-o pe una dintre ele. Versiunea lui este confirmată și de o parte dintre enoriașii care au fost martori în acea seară la incident.

Recent, pe internet a apărut o altă filmare, cu una dintre cele două surori. Potrivit BZI, ea ar fi fost cea care ar fi provocat scandalul. Femeia a fost surprinsă în trecut în timp ce filma cu telefonul în biserică, iar un preot îi atrage atenția că acest lucru este interzis. La rândul său, preotul scoate telefonul și începe să o filmeze. De asemenea, enoriașele care mai sunt la rând și așteaptă să își împărtășească copiii îi atrag femeii atenția că ține rândul pe loc.

Femeia implicata in incidentul cu parintele Calistrat
Femeia implicată în incidentul cu părintele Calistrat

Ce spun credincioșii despre cele două surori

Presa locală din Iași scrie că femeile sunt cunoscute în zonă pentru agresivitatea lor și că nu ar fi la prima abatere. Pe internet au apărut numeroase comentarii cu privire la comportamentul lor, mai ales cel din seara în care s-a ajuns la agresiune din partea preotului Calistrat.

„Foarte agresive, fără empatie, provocau oamenii în locuri fără martori, mizând pe bunul simț și natura nonconflictuală a oamenilor. O expertiză psihiatrică va dovedi dereglajul acestor surori cu comportament deviant. S-au declarat îngeri păzitori ai cimitirului și mănăstirii, există declarații ale preoţilor care au purtat discuții cu dânsele, încercând să le mai domolească.” scrie un internaut.

„Ce nu a filmat complicea lor la scandal este cum surorile Amironoaie agresaseră fizic cu câteva minute înainte, în biserică, o femeie despre care nu știau că e avocat și care a trebuit să anunțe preotul despre agresiune. Ce nu a mai filmat sau nu a trimis la mass-media complicea lor la scandal este cum una din surori i-a pus piedică preotului și l-a împins, acesta căzând pe alee.”, scrie un alt martor de la incident, conform bzi.ro.

Alți credincioși le acuză pe cele două că de mai bine de jumătate de an frecventează des mănăstirea și îi provoacă atât pe credincioși, cât și pe preoți. Comportamentul lor agresiv a fost confirmat și de către șefa UPU Iași, Diana Cimpoeșu, care a spus că cele două surori au fost recalcitrante și s-au purtat urât cu personalul medical, atunci când s-au prezentat la camera de gardă.

comentariu enoriase 3

comentariu enoriase 3

7.9 135 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.