Femeile lovite de preotul Calistrat au făcut primele declarații. “Suntem stupefiate”. Cum s-a ajuns la scandalul uriaș

“Suntem stupefiate de afirmațiile preotului, care invocă fie că i-am pus piedică”
Femeile lovite de preotul Calistrat au făcut primele declarații. “Suntem stupefiate”. Cum s-a ajuns la scandalul uriaș

Cele două femei care au fost lovite de către preotul Calistrat au decis să transmis un comunicat prin care să povestească varianta lor cu privire la scandalul din curtea Mănăstirii Vlădiceni. Dacă preotul Calistrat Chifan a povestit joi ce s-ar fi întâmplat, cele două femei susțin că lucrurile au stat complet diferit.

Femeile lovite de preotul Calistrat au făcut primele declarații

Cele două femei nu pomenesc deloc despre vreun conflict dinainte de loviturile din partea cunoscutului preot. Ele susțin că din senin au fost atacate de către părintele Calistrat. De asemenea, mai spun și că părintele Calistrat nu participă niciodată la o slujbă la mănăstirea respectivă, ci merge doar la final pentru a ține o predică credincioșilor.

La un moment dat, în timp ce stăteau de vorbă afară cu o enoriașă, părintele Calistrat ar fi mers din senin spre ele și ar fi început să o lovească pe una dintre ele.

”(…) Am mers la Mănăstirea Vlădiceni pentru a participa la slujba Sf. Maslu, ajungând când aceasta era deja începută. Contrar susținerilor sale, pr. Calistrat nu participă niciodată la vreo slujbă în cadrul Mănăstirii, venind doar la final pentru a ține o predică credincioșilor. Pe drumul spre biserică, ne-am oprit să vorbim în lateralul intrării cu o enoriașă care era prezentă cu fetița sa tot pentru slujbă. Pentru că Sf. Maslu era pe terminate, nu am mai intrat în biserică, nefiind posibilă nicio agresare a vreunei ucenice a preotului în incintă, așa cum a afirmat în mod mincinos.

Din senin l-am văzut venind spre noi pe pr. Calistrat, împreună cu un grup format din preoți și ucenici ai acestuia, începând să o lovească pe una dintre noi cu putere în zona capului, fapt ce a determinat căderea ei la pământ. În clipele următoare s-a îndreptat cu furie spre cea de-a doua, aplicându-i o lovitură premeditată tot în zona capului, determinând tot căderea pe asfalt. Preotul a continuat și după acest moment să aplice lovituri repetate cu toată anvergura brațului, noi neavând vreo posibilitate să ne revenim și să schițăm măcar vreun gest de apărare. Apoi s-a îndreptat din nou spre prima victimă, în vreme ce altul dintre preoții aflați cu el a deposedat-o pe cealaltă de telefonul mobil, pe care apoi tăgăduia că l-a văzut. Pr. Calistrat a solicitat imperativ telefonul de la acesta, după care l-a izbit cu putere de beton, în scopul distrugerii totale.”, se arată în comunicatul transmis de cele două femei.

Părintele Calistrat
Părintele Calistrat

“Suntem stupefiate de afirmațiile preotului, care invocă fie că i-am pus piedică”

Preotul Calistrat a declarat joi că una dintre cele două enoriașe i-ar fi pus piedică și a căzut. La rândul lor, cele două susține că, de fapt, preotul s-ar fi dezechilibrat atunci când a vrut să o lovească pe una dintre ele.

”(…)Suntem stupefiate de afirmațiile preotului, care invocă fie că i-am pus piedică, fie că l-am insultat. Unele redacții au notat tot în mod eronat că ar fi existat vreo ceartă între femei în care preotul a intervenit.(…) preotul nu a fost nici insultat și cu atât mai puțin făcut să se împiedice în condițiile în care era flancat de preoții săi – pază personală. Acea pierdere a echilibrului său ce rezultă din filmare a fost cauzată de intensitatea cu care și-a făcut elan pentru a lovi cu putere într-o zonă vitală, a capului, în mod repetat, o femeie”, se mai arată în comunicat.

Cele două enoriașe au mai spus că au solicitat organelor de poliție și Parchetului să fie ridicate toate înregistrările de pe camerele Mănăstirii pentru a se vedea exact ce s-a întâmplat. Ele susțin că nu a fost vorba de o singură lovitură, ci de mai multe, în mod repetat, în zona capului. În filmarea apărut în mediul online ar fi apărut doar momentul final al agresiunii din partea preotului.

Vă reamintim că joi, 10 noiembrie, au apărut în mediul online imagini cu preotul Calistrat, în curtea Mănăstirii Vlădiceni, în timp ce lovește puternic o enoriașă.

6.1 126 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.