Părintele Mirea Vîrtejanu, reacție în cazul preotului Calistrat, acuzat că a lovit o enoriașă: „Este o înscenare, precis”. Ce mărturisiri a făcut. EXCLUSIV

Mirea Vîrtejanu: „Nu cred că poate fi însă adevărat”
Părintele Mirea Vîrtejanu, reacție în cazul preotului Calistrat, acuzat că a lovit o enoriașă: Este o înscenare, precis. Ce mărturisiri a făcut. EXCLUSIV

Incidentul în care este implicat preotul Calistrat de la Iași a provocat numeroase reacții în spațiul public. BOR și Arhiepiscopia Iașilor au transmis deja un punct de vedere cu privire la incident.  Ce spune părintele Mirea Vîrtejanu, care slujește la Biserica „Acoperământul Maicii Domnului”, din București, referitor la acest caz, în exclusivitare pentru Ego.ro.

Reacția preotului Mirea Vîrtejanu, după ce preotul Calistrat a lovit o enoriașă

Preotul Calistrat Chifan de la Iași se află în centrul unui scandal de proporții. Acesta a fost filmat miercuri seară, în timp ce lovea o enoriașă. Femeia și sora ei au depus plângere, iar poliția a deschis o anchetă în acest caz. Între timp, preotul Calistrat a venit cu o versiune proprie asupra incidentului. Mai marii bisericii au comentat și ei întâmplarea. Reporterii Ego.ro au luat legătura cu preotul Mirea Vîrtejanu, de la Biserica „Acoperământul Maicii Domnului”, din București, care a vorbit despre caz.

„Ferească Dumnezeu, nu ai voie să îmbrâncești, să lovești, nici vorbă de așa ceva! Dar nu numai ca preot, nici ca om nu ai voie să atingi un alt om. De aceea spune Sfânta Scriptură să nu răspunzi cu rău la rău. Nu știu exact întâmplarea, dar nu cred că preotul ar fi făcut așa, el este un părinte de notorietate, nu putea să dea într-o femeie. Cine o fi expus aceste lucruri, nu știu! Dumnezeu știe ce s-o fi întâmplat acolo, acum se caută tot felul de lucruri.

De 14-15 ani se tot încearcă denigrarea bisericii și a slujitorilor bisericii. De ani de zile se urmărește denigrarea slujitorilor lui Hristos. Nu știu despre acest caz mai multe, n-am timp de televizor, e prea multă manipulare. Nu cred că poate fi însă adevărat căci părintele, fiind de notorietate, nu ar fi făcut asta. Este o înscenare, precis. Eu am spus de mult timp că vor mai urma și alți preoți, vor mai fi cazuri, veți vedea, cu preoți cunoscuți, care tot apar la televizor.

Cineva are o temă cu ei să îi denigreze pe cei care ies pe micul ecran, care sunt populari. Ori să împingă pe cineva în fața preotului și să spună că el a făcut. N-are cum, preotul este blând, nu are treabă să dea în cineva. Nici dacă te lovește cineva, dacă ai dat tu, ca preot, este ca și cum ai fi blestemat. Ce faci, apoi, dintr-o situație din aceasta, ai terminat cu slujirea lui Hristos? Slujitorii diavolului vor să denigreze slujitorii lui Hristos, asta se întâmplă de 15 ani în România!”, a spus preotul, în exclusivitate pentru Ego.ro.

Preo Mirea Vîtejanu
Părintele Mirea Vîrtejanu

Reacția BOR, după ce Calistrat a fost filmat agresând o femeie

Și Biserica Ortodoxă Română a transmis un punct de vedere, după ce în spațiul public au apărut imaginile cu preotul Calistrat lovind o femeie. În paralel, Arhiepiscopia Iașilor a transmis că a deschis o anchetă proprie, pe lângă cea desfășurată de poliție, pentru a stabili ce s-a întâmplat.

„Gestul său, dacă se va dovedi real, este absolut scandalos și compromițător. Total descalificant pentru oricine, cu atât mai mult pentru un monah și cleric. Impardonabil!”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvând al BOR, potrivit Gândul.

 

6 32 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.