Preotul Calistrat, prima reacție după apariția imaginilor șocante. Ce a spus după ce a fost filmat când lovește o femeie

"Nu sunt agresiv, sunt cel mai pașnic om, dar mă scoți din papuci dacă ești așa"
Preotul Calistrat, prima reacție după apariția imaginilor șocante. Ce a spus după ce a fost filmat când lovește o femeie

Preotul Calistrat a oferit prima reacție după ce în mediul online au apărut imagini cu el în timp ce lovește o enoriașă. Părintele susține cu altfel au stat lucrurile. Potrivit lui două femei, cele care au și depus plângere împotriva lui, l-au jignit, atât pe el, cât și pe ceilalți din biserică. Scandalul nu s-a oprit aici.

Preotul Calistrat, prima reacție după apariția imaginilor șocante

Preotul Calistrat mărturisește că după o ceartă i-ar fi spus uneia dintre femei să nu mai filmeze. În momentul în care a vrut să-i ia telefonul sora ei i-ar pus piedică, iar el a căzut. Ulterior ar fi avut loc incidentul filmat care a apărut pe rețelele de socializare. În imagini se vede cum părintele o lovește în spate pe femeia respectivă, iar aceasta cade la pământ.

Înainte de toate acestea, cele două femei s-ar fi certat cu mai multe persoane din biserică, iar ulterior preotul Calistrat le-a spus să nu mai meargă la el la spovedit. Cele două l-ar fi amenințat apoi că îl vor da în judecată, una dintre ele susținând că este magistrat. Ulterior, ar fi început să scoată oamenii din biserică.

Au chemat poliția, timp în care părintele Calistrat și-a continuat slujba, fără să știe ce se întâmpla afară.

„Aseară au scos o avocată din biserică de la Maslu, şi i-au spus ‘Cârpo, o să ştergem cu tine pe jos! Iar ai venit?’

Eu citeam moliftele sfântului Vasile și erau clar că erau pregătite de isterie. Și eu le-am explicat cele 4 puncte conform legii pe care ele le încălcau. Că nu au voie să filmeze, să se ia de lume, să jignească persoane. Si mi-au zis ‘Știi tu, gunoiule, legea!’

Și au început să mă filmeze. Și am luat o pe una și am împins-o. Și au ieșit afară și mi-au spus că mă blesteamă. Eu m-am dus în continuare la spovedit, și între timp a venit agentul de poliție, chemat tot de ele. Și oamenii care erau acolo au dat declarații. Dar ele au mai făcut scandal și în altă parte. Că ele au reclamat că nu e drept dealul în cimitir. Eu am crezut că e o chestie banală, nu știam că a ajuns și pe aici. Nu vreau să acuz pe nimeni, poate să fie și un aranjament sau o simplă coincidență.

(…) Nu sunt agresiv, sunt cel mai pașnic om, dar mă scoți din papuci dacă ești așa. Aseară și-a întrecut limita. Dacă nu-mi punea piedica sora, nu reacționam nici eu. Sor-sa mă filma cu telefonul mobil și ea mi-a încălcat toate regulile. Oamenii s-au bucurat și au zis că dau toți declarații.

Mai multă lume a avut tangențe cu ele. Sunt ușor deviante, sunt două suflete. Dar până la ce limită poți răbda. Când faci chestii obraznice, dorești să spurci imaginea mănăstirii. Vii tu o măciucă nemăritată să faci teatru în față la câteva sute de oameni. Ce să discut eu cu ea? Eu le-am zis doar să nu filmeze. Ce e prea mult strică. Mai mult a fost ficțiune”, a spus părintele Calistrat pentru bzi.ro.

IPJ Iași a confirmat incidentul. Cele două femei au depus plângere împotriva preotului Calistrat. Polițiștii fac acum cercetări pentru a se stabili cu exactitate ce s-a întâmplat miercuri seară. De asemenea, reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei au confirmat că au primit și ei filmulețul și vor cerceta fapta și contextul acesteia.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
8.4 7 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *