Femeile din România care pot primi 40.000 de euro de la stat. Ce condiții trebuie să îndeplinească

Femeile primesc ajutor de la stat pentru o afacere proprie.
Femeile din România care pot primi 40.000 de euro de la stat. Ce condiții trebuie să îndeplinească

Femeile din România care pot primi 40.000 de euro de la stat își pot deschide o afacere. Guvernul vrea să sprijine antreprenorii și vrea să ofere femeilor de afaceri bani nerambursabili dacă vor să înceapă o afacere în România.

Femeile din România care pot primi 40.000 de euro

Statul român vine în ajutorul femeilor antreprenor. Vrea să ofere între 100.000 şi 200.000 de lei femeilor care deţin afaceri, prin intermediul  programului “Femeia Antreprenor”.

„Oferă sumă nerambursabilă pentru a stimula componenta de investiţii. Trebuie să îndeplinească condiţia ca cel puţin unul din asociaţi să fie femeie şi să deţină minimum 50% din acţiuni”, a declarat Constantin Cadariu, ministrul Antreprenoriatului.

Joi 18 august, la ora 10:00, s-a deschis oficial apelul de finanțare Femeia Antreprenor 2022 pe platforma de granturi.imm.gov.ro.

Înscrierile au încep de joi şi se vor putea face timp de 30 de zile lucrătoare. Pentru acest an, bugetul este de 157 de milioane de lei şi se estimează că în 2022 vor beneficia de acest program 785 de persoane.

Ce condiții trebuie respectate

Pentru a primi banii respectivi, femeile antreprenor trebuie să îndeplinească anumite condiții.

Firmele deținute trebuie să aibă un asociat femeie care să dețină 50% din acțiuni. Totodată, acesta trebuie să participe cu 5% din cheltuieli. Suma de 40.000 de euro este nerambursabilă. Se vor primi 100 de mii de lei pentru crearea unui loc de muncă şi 200.000 lei pentru crearea a două locuri de muncă.

Înscrierea se face în format electronic, pe bază de dosar. Toate dosarele depuse vor fi analizate și  selectarea lor se va face ținând cont de un punctaj.

Se vor lua în considerare activităţile de producţie şi industriile creative.

Sunt excluse de la programul de finaţare firmele care produc sau comercializează tutun şi alcool, dar şi cele care se ocupă de pescuit şi acvacultură. Programul „Femeia Antreprenor” ar trebui să funcţioneze pentru următorii 5 ani şi să ajute să rămână în business-uri 5.000 de femei.

Care sunt cele mai profitabile domenii

Femeile care vor să își deschidă o afacere, trebuie să știe care sunt cele mai profitabile domenii. La ora actuală, industria de IT are cel mai mare potențial de dezvoltare.

De asemenea, un alt domeniu de viitor este industria prelucrătoare. Această zonă de dezvoltare este considerată promițătoare în prezent.

În cadrul programului dedicat femeilor care vor să înceapă o afacere, nu vor avea loc cursuri de formare. Este pentru prima dată când, în România, acest program gândit pentru femeile antreprenor nu organizează cursuri.

Citește și top 10 femei de succes din lume. Cum au reuşit să câştige milioane de euro

5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.