Fenomenul care îi îngrijorează pe Marcel Pavel și Vlad Miriță în România. De ce sunt dezamăgiți: “Nu am cum să ascult” VIDEO EXCLUSIV

”Cine compune muzica asta?”

Marcel Pavel și Vlad Miriță reprezintă unele dintre cele mai puternice voci din industria muzicală în România, fiind de ani buni printre preferații publicului. Ambii au studii muzicale și zilnic încearcă să se perfecționeze, dar și să înțeleagă schimbările care au loc în industria lor, însă mărturisesc, în exclusivitate pentru EGO.ro, că înțeleg din ce în ce mai puțin direcția în care se duce muzica românească  și trend-urile care apar de la un an la altul.

”Suntem un pic în jos, dar ne revenim”

Pe Marcel Pavel și Vlad Miriță i-am întâlnit la Gala Premiilor Literare Bookzone, unde au oferit un moment muzical de excepție făcând un duet memorabil. Ceea ce cântă cei doi artiști nu este deloc în standardele pieselor care au un număr impresionant de accesări pe YouTube sau în social media, așa că i-am întrebat pe cei doi ce părere au despre trend-urile muzicale și dacă asta este direcția în care se va îndrepta publicul consumator din România.

EGO.ro: Pentru că v-am prins pe amândoi, vreau să vă întreb dacă vă place în ce direcție se duce muzica românească?

Marcel Pavel: Bună întrebarea, mai ales că e așa cu substrat. Încotro se îndreaptă? Spre Orient.

Păi trap-ul este așa spre Orient?

Marcel Pavel: Păi trap-ul este combinat, se numește trapanele. Deci manele cu rap. Sincer să fiu, nu am ascultat niciodată. Cine compune muzica asta?

Citește și: Tenorul Vlad Miriță, la un pas să închidă ferma de animale din Târgoviște, după valul de scumpiri: ”Am avut în gând și să renunț”. Cât i-a venit ultima factură la curent. EXCLUSIV

Am înțeles că singuri își compun, căci nu este artist de trap dacă nu își scrie singur piesele.

Marcel Pavel: Și cine le cântă? Tot ei? Deci ei dau cu capul, ei centrează. Am înțeles. Ei antrenează, ei fac regia, ei joacă. Să fiu sincer, mi-a scăpat stilul ăsta de muzică. La radio nu am auzit, poate la aragaz, la ochiul mic de la aragaz. La cuptor i-am ascultat (râde). Sincer, sunt depășit. Și muzica asta cu un laitmotiv repetitiv așa, care cuprinde doar două note, mă plictisește la maxim. Deci nu am cum să ascult. Chiar de acum o să fac niște căutări dacă mai insisți pe această temă. Hai poate știe Vlad Miriță.

Marcel Pavel și Vlad Miriță speră ca trap-ul să fie doar un gen muzical de moment

Vlad Miriță: Cu riscul de a fi poate răutăcios sau așa, dar este un fenomen. Cum a spus și Marcel, cred că suntem într-o ”cocoașă”, cum zicea un ministru, și acum suntem într-o ”vale”. Dacă muzica înseamnă vibrație, așa și viața, istoria este într-o vibrație. Când sus, când jos. Și noi acum suntem un pic în jos, dar ne revenim.

Marcel Pavel: Ca un dromader așa.

Deci ne așteptăm la vremuri mai bune!

Marcel Pavel: Ești optimistă. Mă bucur că spui acest lucru. Dacă ar fi numai asta cu trap-ul, nu ar fi așa o problemă, dar muzica este ”invadată” și infectată, te rog să mă ierți că spun asta, dar o spun cu tristețe. Muzica și cultura românească, la această oră, sunt infectate efectiv.

Credeți că este din cauza, ca să zic așa, compozitorilor, artiștilor care sunt pe val o perioadă, sau a publicului consumator?

Marcel Pavel: Dacă am da vina pe public, mi-aș căpăta o grămadă de dușmani și nu am chef de acest lucru.

Citește și: Marcel Pavel, despre secretul unei căsnicii fericite: „Lipsa de respect față de soție duce la divorț”. Calitatea cu care l-a cucerit Violeta EXCLUSIV

Video: Cătălin Shadi Sîrbu

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *