Fiica Amaliei Enache îi dă lecții de curaj mamei sale: “Am și eu calitățile mele”. Ce a învățat Alma să facă la 7 ani VIDEO EXCLUSIV

Vedeta Pro TV are o minune de copil

Pe zi ce trece, Amalia Enache este tot mai suprinsă de evoluția fiicei sale și de curajul de care dă dovadă la cei 7 ani. Cu atât mai mult cu cât Alma face totul din propria inițiativă, nu la îndemnul mamei sale. Amalia Enache a mărturisit, în exclusivitate pentru EGO.ro, că a învățat ce este curajul de la fiica ei și că micuța este cu mult înaintea ei la multe aspecte ale vieții.

Amalia Enache, surprinsă total de fiica ei

Amalia Enache și fiica ei, Alma, au avut parte de o vacanță pe cinste, prezentatoarea știrilor de noapte de la Pro Tv dorindu-și ca fiica ei să se bucure de vacanța mare în adevăratul sens al cuvântului înainte de a reîncepe școala.

”Știm deja la ce să ne așteptăm. Din fericire, am avut o vacanță foarte îndestulătoare așa, am fost foarte mult plecate. Eu nu mai experimentasem asta de foarte multă vreme, dar tocmai pentru că era prima ei vacanță mare am vrut să-i ofer ceea ce am avut și eu în copilărie ca vacanță mare. Bine, părinții mei lucrau în învățământ, deci erau și ei într-o vacanță mai lungă, dar am făcut astfel încât să avem multă mare, multă libertate. Mă gândesc că, fiind așa de plin, gata, ne-am încărcat bateriile, trebuie să ne întoarcem la realitate”, ne-a povestit Amalia Enache despre începutul acestui an școlar, completând că nu au fost trei luni doar de distracție, ci a avut grijă ca Alma să aibă și activități educative:

”A avut niște lucruri de făcut, pe care le-a făcut. Încă încerc să găsesc acea metodă în care să fie inițiativa copilului. Încă îi citesc eu destul de mult și aș vrea să își dea puțin drumul, dar abia întră în clasa întâia, este mai greu cititul de una singură, dar îi place foarte mult să citesc eu. Mă gândesc că tot citindu-i mult, poate asta o va ambiționa pe ea să citească mai mult. În rest, la ce a avut ea, fișele de vacanță, mi s-a părut de fapt că se descurcă atât de bine și le face atât de repede, încât chiar poate să scape de ele. Dar sigur că mi-am luat atitudinea și rolul de mamă serioasă. Dar să știi că a scăpat destul de mult, adică a trecut vreo lună din vacanță încât nici eu nu m-am gândit la teme. A fost plecată în tabără și apoi m-am gândit că totuși trebuie să mai facem ceva. A fost așa și așa, ca la toți părinții și toți copiii. Parcă îți pare și rău de ei în vacanță, că sunt mici, zici că este vacanță. Pe de altă parte, te gândești că după aceea tot lor le va fi greu să aibă atâta treabă la școală și este bine să fie un ritm constant. Așa că am încercat să fim undeva la mijloc”.

”Sunt foarte necurajoasă față de fata mea în ceea ce privește apa”

Între fișele de vacanță și orele de lectură, fiica Amaliei Enache s-a bucurat la maximum de tot ce a înseamnat vacanță, mai ales că prezentatoarea Tv a fost mai mereu prin preajmă.

”Am făcut niște fotografii cu un aparat subacvatic. Fata mea este numai în apă. Este o sirenă. Și-a și luat o coadă de sirenă împreună cu prietena ei și au învățat să înoate inclusiv stilul ăla de înot. Cred că la fluture e folosit, dar e chinuitor cu picioarele strânse. Au întotat toată piscina cap coadă. Eu nu am îndrăznit să mă transform în sirenă. Sunt foarte necurajoasă față de fata mea în ceea ce privește apa. Fac și eu mici mișcări pe acolo și o aplaud pe ea când o văd cât stă sub apă, cât înoată, cât e neobosită. Clar mi-a luat-o foarte înainte în privința cutezanței”, ne-a povestit amuzată Amalia Enache despre veleitățile fiicei sale, completând că nu conștientizează nici acum cum poate fiica ei să fie atât de diferită de ea:

”Are și IT la școală. Încearcă puțin din fiecare, dar cea mai mândră sunt de ea cum s-a descurcat și în tabăra de vară, unde a învățat să conducă un canoe. A avut în fiecare zi, de două ori pe zi, cursuri de canoe și de înot. Deci îți spun că nu îmi rămâne decât să mă apuc de kite, de ceva. Îți promit că voi învăța să pilotez un balon ceva ca să țin și eu pasul cu ea. Până la urmă, este normal să ne-o ia copiii înainte? Dar am și eu calitățile mele: sunt tocilară. Știi cât am citit, cât am stat pe șezlong toată vacanță? Eu sunt aia așa mai statică și ea să zburde”.

”Nu este o școală de stat, ci privată cu programa de la stat”

Alma are toate resursele pentru a-și testa limitele și pentru a-și descoperi noi pasiuni și datorită faptului că unitatea de învățământ unde a fost înscrisă îi pune la dispoziție tot felul de cursuri opționale.

”Nu este o școală de stat, este o școală privată cu programa de la stat în prima parte a zilei, dar după prânz are activități. Nu are un after school, ci are tot felul de cluburi de după amiază, înseamnând că face acolo dansuri, cor, rock, nici nu mai știu acum, tot felul de modelaj și alte lucruri ce țin de zona asta de artă. Face foarte multe lucruri acolo și mi se pare că este un program foarte lung. Aș putea să o las de la 8.30 până la ora 18:00, însă pentru un copil atât de mic mi se pare foarte obositor. Plus că eu lucrez seara, vreau să stau mai mult cu ea”, a mai povestit Amalia Enache pentru EGO.ro, completând că pe timpul școlii îi este foarte greu să o convingă pe micuță să renunțe la anumite cursuri extrașcolare:

”Trebuie să insist foarte mult să o extrag de la unul dintre acele cluburi. De pildă, ultimele ore sunt puse astfel încât părinții dacă vor să-i ia pe copii mai repede. Sunt puse ore de lectură. Când îi spun Almei că o iau mai devreme, că are ore de lectură, îmi zice că nu vrea, că le dă și niște foi printate. I-am zis că pot să-i dau și eu un print să coloreze, dar nici să nu audă”.

 

Video: Dorin Marinuș

Urmăriți EGO.ro și pe
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *