Fiul Adinei Halas se pregătește pentru clasa a 5-a. Ce program are micuțul și ce spune vedeta despre uniforma școlară: „Așa nu se fac diferențe între copii, la școală” EXCLUSIV

Fiul Adinei, Serghei, face judo, echitație și baschet
Fiul Adinei Halas se pregătește pentru clasa a 5-a. Ce program are micuțul și ce spune vedeta despre uniforma școlară: „Așa nu se fac diferențe între copii, la școală” EXCLUSIV

Adina Halas se pregătește pentru un moment important din viața fiului său. În toamnă, începe gimnaziul. Vedeta este extrem de mândră de micuțul ei, care se bucură de o mulțime de activități interesante și face mult sport. Ea ne-a oferit un interviu, în exclusivitate pentru Ego.ro, în care ne-a vorbit despre schimbările din viața lor de familie. A deschis și un subiect extrem de important pentru părinți, uniforma școlară.

Adina Halas: „Din punctul meu de vedere, uniforma este binevenită. Mare atenție, vreau să se înțeleagă foarte bine faptul că nu mă refer la strictețea de pe vremuri, ci strict la obiectul vestimentar”.

Adina Halas a făcut un plan pentru a vedea ce rechizite îi trebuie fiului său, astfel că, în următoarele zile, vedeta o să meargă la cumpărături. Luna septembrie vine cu o mulțime de schimbări în viața băiatului, el bucurându-se de prima zi la gimnaziu:

„La noi este un moment important, fiul meu trece în clasa a 5-a. Este o trecere importantă, de la o învățătoare, la mai mulți profesori. Zilele acestea mi-am făcut un plan despre ce îi trebuie copilului, despre ce trebuie să luăm, am discutat și cu Lucian. Mă pregătesc să merg la cumpărături”.

„Această creștere a prețurilor afectează și acest sector și părinții vor scoate mai mulți bani din buzunar pentru rechizite”

Multe prețuri au crescut în ultima vreme, astfel că am discutat cu Adina Halas și despre acest subiect important pentru români. Îndrăgita vedetă ne-a explicat că este convinsă că acest sector o să fie afectat de creșterea prețurilor, astfel că părinții o să scoată mai mulți bani pentru rechizite:

„Bineînțeles că au crescut prețurile, iar acest lucru se vede în fiecare zi, în coșul de cumpărături. Nu am stat să fac o analiză în ceea ce privește hainele pentru școală. Ei având uniformă, cumva, lucrurile acestea sunt mai simple. Tricourile le iau din același loc, de la ei, de la școală. Totuși, sunt convinsă că această creștere a prețurilor afectează și acest sector și părinții vor scoate mai mulți bani din buzunar pentru rechizite, echipamente pentru sport și așa mai departe. Nu este plăcut pentru nimeni”.

Micuțul Serghei are centura galbena la judo
Micuțul Serghei are centura galbena la judo

Ce spune despre uniforma școlară

Discuția privind uniforma copiilor este purtată de ani de zile de către părinți, unii susținând că este bine ca micuții să simtă că aparțin unui loc, alții dorindu-și ca aceștia să fie îmbrăcați diferiți. Adina Halas a mărturisit că este important, mai ales la o vârstă fragedă, să existe un sentiment de apartenență:

„Sunt de acord cu uniforma, ei având un cod cu tricoul școlii, pe culori, care îi diferențiază pe cei de la gimnaziu de cei de la liceu. Mi se pare importantă uniforma pentru că îți dă, atunci când ești copil, senzația de apartenență. Noi, oamenii, avem nevoie de acest lucru, fiind ființe sociale. În afară, la universități, este o mândrie să porți jacheta inscripționată cu numele universității. Și noi preluăm această modă. Totuși, dincolo de modă, în ceea ce privește aspectul practic, este benefic pentru copii”.

„Atât timp cât nu se pune problema de cât de lung are copilul părul, căci sper că nu mai este cazul de așa ceva în 2022, uniforma oferă o identitate, poate să îți fie drag de ea”

În timp ce anumite cerințe ar trebui să rămână în trecut, fără a se mai pune problema de lungimea părului pe care o are copilul, uniforma ar putea să devină un lucru îndrăgit. Adina Halas a explicat că multe s-au schimbat, acest obiect vestimentar modernizându-se:

„Mai este o treabă. Cumva, școala impune, de la început, o conduită. Atât timp cât nu se pune problema de cât de lung are copilul părul, căci sper că nu mai este cazul de așa ceva în 2022, uniforma oferă o identitate, poate să îți fie drag de ea. Plus că așa nici nu se fac diferențe între copii la școală, se mai taie puțin din parada modei care ar putea să existe pe holurile școlii și omuleții se concentrează pe ce au de făcut acolo. La școala lui Serghei nu este o treabă restrictivă, astfel că ei spun că este nevoie de pantaloni de culoare închisă, încălțăminte de culoare închisă, negru sau bleumarin și tricoul/hanoracul care aparține de școală. Din punctul meu de vedere, uniforma este binevenită. Mare atenție, vreau să se înțeleagă foarte bine faptul că nu mă refer la strictețea de pe vremuri, ci strict la obiectul vestimentar.”

Ce activități are fiul ei

Serghei, fiul Adinei Halas, se bucură de o mulțime de activități sportive, având o viață activă. Superba vedetă are grijă ca băiețelul ei să facă ce îi place, mai ales pentru că mișcarea este extrem de importantă pentru cei care se află la o vârstă fragedă:

„El va continua și anul acesta activitățile de anul trecut, dar și câteva în plus, cred, o să vedem când începe școala ce și cum. Serghei face judo de aproape 6 ani, face echitație, iar vara, în general, baschet, atunci când are vacanță de la judo. Îi place baschetul și o să vedem dacă reușim să îl strecurăm în programul lui în continuare. Face înot, știind să înoate de când era foarte mic, a luat contact cu apa de când avea vreo 8 luni, dar tehnica o învață acum. Mi se pare că, în general, copiilor de la oraș, cărora le lipsește ieșitul în fața blocului, le este necesară o formă de mișcare. Nu contează că fac un sport sau mai multe sau merg în parc și aleargă. Nu am mers pe cluburile de la școală pentru că el deja avea foarte mult activități extracurriculare, dar nu sunt excluse. În fiecare zi o să facă engleză și în clasa lui s-a optat pentru germană. Noi suntem deschiși la orice opțiune de care este atras în măsura timpului pe care îl are”.

Ce ajutor are

Adina Halas se bucură și de un mic ajutor, alături de ea fiind mama și soacra ei, dar și o bonă, pe care Serghei o consideră a treia bunică:

„În momentul în care m-am întors la activitățile mele și Serghei avea 2 ani și câteva luni, am optat pentru un ajutor. El o are pe bona lui, care este ca a treia bunică, practic, fiind alături de noi de aproape 9 ani. De asemenea, bunicile lui, mama și soacra mea, împart timpul cu el în mod egal. În timpul săptămânii, ținând cont că mama lucrează, o avem pe bona lui care ne ajută foarte mult. În ceea ce privește școala, noi ne ocupăm. Cumva, ne învârtim în jurul copilului”.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Lavinia Pîrva și Ștefan Bănică, apariție surpriză la un eveniment monden
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *