Fructe și legume care se mănâncă cu coajă. Și tu le-ai consumat greșit până acum VIDEO

Sfat din partea nutriționiștilor
Fructe și legume care se mănâncă cu coajă. Și tu le-ai consumat greșit până acum VIDEO

Fructele și legumele fac parte din alimentația tuturor oamenilor. Crude sau gătite, acestea sunt bogate în vitamine și sunt foarte bune pentru sănătatea organismului nostru. Chiar dacă multe persoane le curăță coaja, există câteva fructe și legume care pot fi mâncare cu coajă cu tot.

Ce fructe și legume poți mânca cu coajă cu tot. Sfatul nutriționiștilor

Nutriționiștii chiar recomandă ca unele fructe și legume să fie consumate cu tot cu coajă deoarece în ea există cele mai multe substanțe bune pentru sănătatea noastră. Studiile arată că produsele necurățate de coajă conțin mai multe vitamine, minerale și alți compuși vegetali benefici decât cele decojite.

Spre exemplu, un măr crud conține cu până la 332% mai multă vitamina K, cu 115% mai multă vitamina C, cu 142% mai multă vitamina A, cu 20% mai mult calciu și cu până la 19% mai mult potasiu decât un măr care a fost decojit.

De asemenea, cojile de legume conțin mai multe fibre și antioxidanți. 31% din cantitatea totală de fibre dintr-o legumă se poate găsi în coaja ei. De asemenea, nivelul de antioxidanți poate fi de până la 328 de ori mai mari în cojile de fructe decât în pulpă.

Fructe și legume care se mănâncă cu coajă

Morcov – coaja de la această legumă are o concentrație foarte mare de fitonutrienți. Chiar dacă morcovul crește în pământ, este suficient să fie foarte bine spălat.

Castravete – coaja acestuia are cei mai mult antioxidanți, dar și fibre și potasiu. Este indicat ca persoanele cu probleme digestive să întrebe doctorul dacă pot mânca cu coajă sau fără castravetele.

Vinete – coaja acestei legume conține nasunină, care protejează creierul împotriva cancerului. Este și un compus care reduce semnificativ efectele îmbătrânirii.

Cartofi – într-adevăr, nu poți face cartofi prăjiți în coajă, însă fierți sau făcuți la cuptor se poate și există mai multe rețete.

Măr – coaja mărului aduce multe beneficii organismului nostru Jumătatea din cantitatea de fibre ale mărului se află în coaja acestuia.

Ce alte fructe și legume pot fi consumate cu coajă: caise, citrice (rase sau fierte), struguri, kiwi, piersici, prune, sparanghel, cireșe, ciuperci, mazăre, dovleac, dovlecel.

Fructe și legume care nu pot fi consumate cu coajă: avocado, citrice (lămâie, lime, grepfrut, usturoi, pepene galben, ceapă sau fructe tropicale (litchi, papaya, ananas).

Potrivit specialiștilor, cantitatea de pesticide permisă pe alimente proaspete este strict reglementată. Nivelurile de pesticide depășesc limitele superioare permise în mai puțin de 4% din cazuri. Chiar dacă se întâmplă să depășească limita, cercetările arată că acest lucru are foarte rar rezultate nocive asupra oamenilor.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Raicu revine în televiziune?
7.1 7 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *