Funcţia secretă pe care o au telefoanele Iphone. Îţi poate salva viaţa

Posesorii de Iphone trebuie să afle acest secret. Este vorba despre o aplicaţie care îţi poate salva viaţa.
Funcţia secretă pe care o au telefoanele Iphone. Îţi poate salva viaţa

Funcţia secretă pe care o au telefoanele Iphone. Pentru mulți dintre noi, un smartphone nu înseamnă altceva decât un instrument de comunicare, fie verbală sau prin intermediul rețelelor de socializare, ori cu ajutorul căruia putem face fotografii. Însă puțini cunosc faptul că un astfel de dispozitiv îți poate salva viața în situații limită. Spre exemplu, telefoanele Iphone au o funcție prin intermediul căreia pot fi apelate serviciile de urgență fără a accesa tastatura telefonului. Află cum poți face și tu acest lucru, în caz de nevoie.

Funcţia secretă pe care o au telefoanele Iphone și care îți poate salva viața

Un britanic a descoperit cât de folositor îi este să cunoască secretul telefonului său pe propria piele. Tim Blakely, în vârstă de 41 de ani, a povestit cum Iphone-ul său i-a salvat viața. În timp ce făcea snowboard de unul singur la altitudinea de 5.000 de metri în munții evețieni, el a căzut într-o groapă formată în gheață, adâncă de 7 metri.

Ar fi căzut și mai mult și probabil ar fi murit dacă nu ar fi aterizat pe un pod fragil de zăpadă. Blakely a povestit pe contul său de Instagram cum a reușit funcția SOS a Iphone-ului său să îi salveze viața.

Poate fi activată simplu, cu doar câteva apăsări simultane de buton. Cu ajutorul ei vei putea suna automat la serviciul de urgență și va trimite locația în care te afli.

În ciuda faptului că s-a aflat la câțiva metri sub gheață, Blakely a spus că a reușit să se conecteze la un semnal 3G. Cu toate că telefonul său mai avea doar 3% baterie, a reușit să alerteze serviciile de urgență elvețiene, care au identificat imediat poziția sa.

Trei sferturi de oră mai târziu, echipa de salvatori l-a recuperat pe pasionatul de sporturi de iarnă teafăr, având doar o rană minoră la nivelul gleznei.

Cum activezi funcția SOS a Iphone-ului tău

Pentru a activa această funcție trebuie doar să ții apăsat timp de două secunde butonul lateral și una dintre tastele de volum în același timp. Pe mijlocul ecranului va apărea mesajul „S.O.S. urgențe”, sau „S.O.S emergency”.

Glisează butonul respectiv și imediat vei apela serviciile de urgență. După încheierea apelului, iPhone-ul va trimite serviciului de urgență locația ta curentă, potrivit New York Post.

O altă modalitate pentru activarea acestei funcții este să apeși de cinci ori pe butonul lateral. Dacă serviciile de localizare sunt dezactivate, acestea se vor activa temporar.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
9.7 16 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *