Fursecuri de Crăciun gata în 10 minute. Ies delicioase și conțin puțin zahăr

Rețeta cu care îți vei cuceri invitații

Scris de: Daoud Andra

23 Dec. 2023

Fursecuri de Crăciun gata în 10 minute. Ies delicioase și conțin puțin zahăr

În perioada sărbătorilor, nimic nu se compară cu mirosul deserturilor făcute în casă. Fie că vorbim despre cozonac, prăjituri, turtă dulce sau alte dulciuri, aroma acestora inundă întreaga casă și nu ai cum să îi reziști. Cum faci fursecuri de Crăciun gata în 10 minute? Rețeta cu care îți vei cuceri familia și prietenii de sărbători.

Rețetă rapidă de fursecuri de Crăciun

Aceste fursecuri se fac rapid și sunt extrem de fragede și de aromate. Dacă vrei să obții o cantitate mai mare, poți să multiplici cantitățile. De asemenea, este recomandat să le faci cu o zi sau chiar două înainte de Crăciun, pentru că cu cât trece mai mult timp de când au fost făcute, cu atât vor deveni mai fragede și mai moi.

Citește și: Cât se ține cozonacul la cuptorul cu gaz vs. cuptorul electric. Așa iese pufos și rumen

Ingrediente:

  • 80 g de unt la temperatura camerei
  • 80 g de ulei vegetal
  • 80 g de zahăr
  • un ou
  • o linguriță de extract de vanilie
  • 160 g de făină albă
  • o linguriță de praf de copt
  • un vârf de cuțit de sare

Citește și: Cum trebuie să setezi cuptorul electric pentru a obține cozonaci perfecți. Așa vor fi un adevărat deliciu, mari și pufoși

Mod de preparare

Se pun oul, untul la temperatura camerei, uleiul, zahărul și vanilia într-un vas și se mixează până când se omogenizează. Zahărul trebuie să se topească, iar untul și uleiul să fie încorporate. Separat, se amestecă ingredientele uscate: făina cu un praf de sare și cu praful de copt.

Folosind un tel sau o spatulă, se încorporează și ingredientele uscate, amestecând cu grijă, să nu se facă cocoloașe. La final, se frământă cu mâna, până când se obține o bilă de aluat. Se acoperă cu folie alimentară și se dă la frigider pentru o jumătate de oră. Se pornește cuptorul la 180 de grade, iar până când se încinge, se întinde foaia de aluat cu sucitorul, pe blatul pudrat cu făină, astfel încât să aibă o grosime de jumătate de centimetru.

Citește și: Ce este bine să le dai colindătorilor de Crăciun. Când se merge cu colindul, de fapt

Se taie aluatul cu forme de fursecuri, care pot fi clasice sau unele specifice Crăciunului, în formă de steluță, brad, moș Crăciun sau glob. Se pun pe tava tapetată cu hârtie de copt și se dau la cuptor pentru 8-10 minute, pe treapta din mijloc. Se lasă în cuptor până când se rumenesc, după care se scot și se lasă la răcit.

Fursecurile de Crăciun sunt gata și pot fi servite ca atare, pot fi pudrate cu zahăr, decorate cu glazură sau unse cu gem și lipite două câte două. Se păstrează în pungi de hârtie, în cutii sau în caserole închise ermetic.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *