Gafa colosală pe care a făcut-o Prima Doamnă a Franței la funeraliile Reginei Elisabeta. A încălcat grav protocolul

Cum au apărut președintele Franței și soția lui la funeraliile reginei Elisabeta a II-a
Gafa colosală pe care a făcut-o Prima Doamnă a Franței la funeraliile Reginei Elisabeta. A încălcat grav protocolul

Liderii lumii s-au reunit la Londra, acolo unde participă la funeraliile reginei Elisabeta a II-a. Cu toții au fost surprinși la catafalcul regretatei suverane. Emmanuel Macron și soția lui, Brigitte, au reușit să iasă din tipare și să atragă atenția.

Gafa colosală pe care a făcut-o Prima Doamnă a Franței la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

Brigitte Macron a apărut alături de soțul ei, președintele Franței, însă încălțămintea lor a fost în centrul atenției. Dacă ceilalți lideri din întreaga lume au optat pentru costum elegant și pantofi, respectiv rochie și pantofi, cei doi au decis să poarte ghete sport. Potrivit click.ro, Emmanuel Macron a adoptat o ținută smart-casual care nu era deloc potrivită în acel moment. Astfel, cei doi au încălcat protocolul. Ulterior, atunci când s-au afișat la balconul sălii unde a avut loc priveghiul Brigtte și Emmanuel Macron purtau alte ținute, mai sobre.

În total, peste 500 de demnitari din întreaga lume au fost invitați să ia parte la funeraliile reginei Elisabeta a II-a. În majoritatea țărilor, invitația a fost trimisă către șeful de stat și încă un invitat. Liderii din Rusia, Belarus și Myanmar nu au primit invitații.

Membrii familiilor regale din Europa sunt așteptați la funeralii, azi

Sunt așteptați la funeraliile reginei Elisabeta a II-a membri ai familiilor regale din toată Europa. Mulți dintre ei sunt rude de sânge ale reginei. Regele Philippe al Belgiei și regina Mathilde, regele Willem-Alexander al Țărilor de Jos și soția sa au confirmat, de asemenea, că vor fi prezenți. Și regele Felipe și regina Letizia ai Spaniei au acceptat invitați, la fel ca familiile regale din Monaco, Danemarca, Suedia și Norvegia.

Regina Elisabeta, înmormântată alături de tatăl său, sora ei și prințul Philip

Regina Elisabeta a murit pe 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani. Ea a fost cel mai longeviv monarh al Marii Britanii, cu o domnie de 70 de ani.

Regina Elisabeta a II-a va fi înmormântată alături de tatăl său, regele George al VI-lea, de sora ei, prințesa Margareta și de prințul Philip la Capela St. George, de pe terenul Castelului Windsor. Acesta din urmă i-a fost soț vreme de 73 de ani. Funeraliile au început luni, la ora 11:00. De la ora 16:00 începe ceremonia religioasă la Capela St George. Ulterior, Regina Elisabeta a II-a va fi înmormântată azi, la ora locală 19:30 (21:30 ora României), în cadrul unei ceremonii private, în capela St. George a Castelului Windsor.

În locul reginei Elisabeta a II-a, la tron, a urcat Charles al III-lea, fiul ei. Acesta are 73 de ani și este căsătorit cu Camilla.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Victoria Răileanu a ales nume pentru fiica ei încă din primele zile de sarcină
9 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *