Gata cu vremea frumoasă! Revine frigul în România, ANM anunță că temperaturile scad drastic

La ce să ne așteptăm în a doua parte a săptămânii

Scris de: Daoud Andra

15 Apr. 2024

Gata cu vremea frumoasă! Revine frigul în România, ANM anunță că temperaturile scad drastic

După un weekend cu temperaturi de vară, vremea revine la valorile normale pentru această perioadă. Meteorologii anunță că temperaturile vor scădea considerabil la jumătatea săptămânii, din cauza unui val de aer rece care vine peste țara noastră. La ce să ne așteptăm din punct de vedere meteorologic, în perioada următoare.

Scad temperaturile și vin ploile în România

Valorile termice au înregistrat o creștere semnificativă în ultimele zile. După un weekend extrem de călduros, ziua de luni aduce temperaturi de peste 30 de grade Celsius, în unele zone ale țării. Marți este ultima zi cu astfel de valori termice din această perioadă, pentru că urmează ca vremea să se răcească semnificativ.

Meteorologii anunță că valul de aer rece care ajunge în România va face ca temperaturile să scadă chiar și cu 15-20 de grade. De asemenea, urmează și o serie de precipitații, însă specialiștii spun că ne apropiem de condițiile meteo normale pentru această perioadă a anului.

Vezi și: Cum va fi vremea de 1 Mai și Paște 2024. Prognoza meteo pentru luna mai

”Cel puțin până miercuri, la scara întregii țări vor fi temperaturi cuprinse între 19 și 33 de grade Celsius, pentru ziua de luni. Şi marți vom consemna valori de până la 31 de grade Celsius, în zona de sud a țării, în timp ce în partea de vest, centru-nord – doar 18-20 de grade Celsius, pentru că își vor face apariția și ploile. (…) În a doua parte a săptămânii ne apropiem practic de ceea ce ar fi normal pentru perioada din calendar”, a explicat Elena Mateescu, directorul ANM, într-o intervenție la Antena 3 CNN.

La ce temperaturi să ne așteptăm în a doua parte a săptămânii

Astfel, după căldura de luni și marți, trebuie să ne pregătim pentru valori termice mai mici. Mercurul din termometre va ajunge, începând cu ziua de miercuri, până la maximum 15 grade în vest, centru și nord. Pentru zonele de est și sud-est, valorile vor fi puțin mai mari, respectiv maximele vor ajunge la 20 de grade Celsius.

Vezi și: Alertă meteo în România! Vin ploile, iar temperaturile scad. Cum va fi vremea în ultimele două săptămâni din aprilie 2024

”Până atunci, vorbim de o vreme foarte caldă. Cea mai călduroasă zi din acest episod va fi ziua de luni, când vom vorbi de temperaturi în cea mai mare parte a țării, între 25 până la 33 de grade”, a mai precizat Elena Mateescu.

”Este bine că va ploua, după cum știm vorbim de secetă pedologică în bună parte din țară şi, atunci, aceste precipitații cu siguranță își vor aduce un aport la ceea ce ar putea însemna refacerea, cel puțin la suprafață, a rezervei de apă din sol. Până atunci, vorbim de o vreme foarte caldă. Cea mai călduroasă zi din acest episod va fi ziua de luni, când vom vorbi de temperaturi în cea mai mare parte a țării, între 25 până la 33 de grade”, a adăugat directorul ANM.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Jorge, dezvăluiri despre relația pe care o avea la început cu soția sa
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *