George Buhnici, prima reacție după ce a fost amendat cu 20.000 de lei de CNCD. Ce a spus acum despre “scandalul vergeturilor”

George Buhnici a fost amendat cu 20.000 de lei de CNCD, după ce a făcut afirmații deplasate referitoare la femeile cu vergeturi și celulită.
George Buhnici, prima reacție după ce a fost amendat cu 20.000 de lei de CNCD. Ce a spus acum despre “scandalul vergeturilor”

George Buhnici, prima reacție după ce a fost amendat cu 20.000 de lei de CNCD. Jurnalistul nu este de acord cu sancțiunea primită și spune că în realitate, în interviul său, nu „a țintit nicio persoană cu nume și prenume”. De asemenea, deși recunoaște că nu a folosit tocmai un limbaj adecvat în respectivul interviu, George Buhnici vorbește despre îngrădirea dreptului la liberă exprimare.

Cum a comentat George Buhnici sancțiunea primită de la CNCD: „Credeți că avalanșa de ură, calomniile și amenințările sunt o măsură suficientă pentru interviul meu?”

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) l-a amendat pe George Buhnici cu 20.000 de lei în urma interviului acordat emisiunii XNS în timpul festivalului Neveresea, de la finele lunii iulie. Jurnalistul nu s-a prezentat la prima audiere a CNCD, de pe data de 27 iulie, dar a fost prezent la următoarea, programată în 24 august.

În urma sancțiunii primite, jurnalistul a postat un videoclip pe canalul său de YouTube, în care comentează decizia CNCD. El și-a exprimat încă o dată regretele pentru limbajul folosit, dar consideră că mesajul transmis nu este discriminatoriu, argumentând că nu a țintit o anumită persoană.

„Împreună cu avocata mea am prezentat argumentele noastre la termenul din data de 23 august, fiind credința noastră că, în ciuda cuvintelor nepotrivite, mesajul transmis nu este unul discriminatoriu. Consider că presa și internetul în general nu sunt locurile unde se decid chestiuni de drept. Și până la articolele pe surse și comunicatul de presă de astăzi am crezut că și autoritățile sunt de aceeași părere. M-am înșelat.

Credeți că avalanșa de ură, calomniile și amenințările sunt o măsură suficientă pentru interviul meu? Care nu a țintit nicio persoană cu nume și prenume, ci o problemă de sănătate publică. Unde ar trebui să se încheie acest episod, ce ar trebui să pățesc? Dreptul la libera exprimare face parte din democrația noastră, la fel ca și responsabilitatea în fața legii”, a declarat George Buhnici pe canalul său de YouTube

Vezi aici declarația lui George Buhnici care a scandalizat mediul online.

„Am trecut și printr-o depresie și o serie de probleme medicale asociate”

George Buhnici a spus că regretă în continuare că a amestecat unele cuvinte în respectivul interviu, dar că nu a avut intenția de a jigni pe cineva. El a afirmat, de asemenea, că la rândul său a avut probleme cu greutatea.

„Regret în continuare că am amestecat unele cuvinte care nu au legătură. Regret și limbajul folosit în acel interviu din creierii nopții. Dar intenția nu a fost niciodată să jignesc. Nu am ascuns că în primul an de pandemie am trecut și eu printr-o creștere în greutate. Se vede pe YouTube, unde am tot publicat clipuri și atunci.

Am trecut și printr-o depresie și o serie de probleme medicale asociate. Am început să mă pun pe picioare prin sport și alimentație mai sănătoasă. Dar nu sunt încă acolo unde mi-au recomandat medicii cu care lucrez. Că poate nu sunt eu cel mai în măsură să predic despre avantajele unui stil de viață sănătos, e foarte posibil.

Însă e o certitudine că dieta și sportul sunt primele soluții în lupta cu obezitatea, care e tot mai vizibilă în societatea noastră și că prea puțină lume apelează la ele. Am încurajat, de aceea, pe toată lumea să se îngrijească de propria sănătate. O fac constant prin munca mea. Mai ales în ultimii ani am adunat zeci de ore de interviuri despre aceste probleme cu care mă confrunt și eu. Pentru că obezitatea nu discriminează pe bază de gen. Lucrez în fața publicului ca jurnalist de 25 de ani, am cazierul curat, deși am fost chemat de suficiente ori în instanță de traficanți, bișnițari sau politicieni corupți. Am fost hărțuit și agresat de nenumărate ori în cariera mea. Dar am rămas integru”, mai spune George Buhnici pe canalul său de Youtube, potrivit sursei citate.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce nu au făcut niciodată Ramona Olaru, Dani Oțil și Răzvan Simion
5.8 12 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *