George Ivașcu se bucură că are ocazia să joace alături de foștii lui studenți. „Nu i-am lăsat cu nicio restanță”. Cum se înțeleg pe platourile de filmare VIDEO EXCLUSIV

George Ivașcu este mândru să vadă cum foștii lui studenți au ajuns actori de seamă

Pe George Ivașcu l-am văzut într-o sumedenie de proiecte, atât pe scena teatrelor din România, cât și în filme de lungmetraj, însă prestația din serialul „Clanul”, difuzat de Pro Tv este una emblematică. Pe lângă plăcerea de a interpreta un personaj cu adevărat spumos, George Ivașcu a mărturisit în exclusivitate pentru EGO.ro că se bucură enorm de mult că are ocazia să joace cu atât de mulți foști studenți.

George Ivașcu, despre personajul său din Clanul

Deși nu mai are nevoie de nicio prezentare, dat fiind faptul că personajul interpretat de George Ivașcu a făcut spectacol încă din primul sezon, actorul mărturisește că în cel de-al doilea sezon al serialului „Clanul” o să ne placă și mai mult de Pelicanul. Cu toate că nu este personajul principal, și nici nu are un rol pozitiv în acțiunea filmului, Pelicanul a devenit imediat printre preferații publicului.

„Are instinct de supraviețuitor. De aceea e Pelican. Acumulează mult și…hop. O dată scapă. Pentru mine este un rol de compoziție, chiar mă certau scenariștii că mai folosesc „pe”, „de”. Pentru mine dificultatea a fost că trebuie să-mi stric acest tipic de a vorbi corect limba română, să inversez topica vorbirii. Până acum îi certam pe studenții mei și le spuneam să vorbească corect gramatical, iar eu acum trebuie să vorbesc invers. Dar îmi face mare plăcere pentru că este un rol de compoziție”, ne-a povestit George  Ivașcu despre personajul său, completând că totul se datorează scenariștilor și regizorului, căci contribuția lui este una destul de mică.

„Foarte mult din mine nu are. În schimb are umorul. Încă de la primul episod, când își dă seama că a intrat într-o situație în care nu dorea să intre, în momentul ăla devine foarte puternic simțul de supraviețuire și încearcă să-i păcălească pe toți. Aici este frumusețea rolului că nu poți anticipa ce urmează să facă. O dată zici ce canalie simpatică și imediat devine criminal”.

„Dacă știam că Denis Hanganu o să mă hărțuiască în film nu îl treceam clasa”

În timp ce tinerii actori din serial sunt extrem de recunoscători pentru că au șansa să filmeze atât de mult alături de mari actori ai României, actori pe care i-au admirat din copilărie, precum George Mihăiță, Carmen Tănase, Elvira Deatcu și alții, George Ivașcu este mândru să vadă cum foștii lui studenți au ajuns actori de seamă, iar o mare parte i se datorează și lui, căci le-a fost profesor în diferite situații.

„Nu i-am lăsat cu nicio restanță. Dovadă că am făcut o mare greșeală. Asta râdeam și cu Denis (nr. Denis Hanganu personajul principal din Clanul) că dacă știam nu îl treceam clasa. A ajuns să mă hărțuiască în halul ăsta”, a mai declarat amuzat George Ivașcu pentru EGO.ro.

Pe de altă parte, continuă să împărtășească din experiența și cunoștințele lui oricui vine să-i ceară sfatul. Se întâmplă în cazul lui Codin Maticiuc, cel cu care face echipă în serial și cu care a avut o conexiune încă de la prima secvență.

„Sunt în pereche cu Iulică (n.r. personajul interpretat de Codin Maticiuc) și a început să-mi placă foarte tare că publicul ne vrea împreună. Noi am fost despărțiți la finalul primului sezon, dar o să ne reîntâlnim. Evident. E un cuplu nedespărțit și este foarte frumos că împreună personajele noastre se completează”.

„Se păstrează o riguare indiferent de cât îți vine ție, ca actor, să mai adaugi”

George Ivașcu l-a cunoscut pe Codin Maticiuc la filmări, însă a rămas impresionat de profesionalismul de care dă dovadă, mai ales că acesta nu a terminat UNATC-ul, ci o Facultate de Drept.

„În primul rând Codin, doar dacă ai prejudecăți cum că el nu poate decât un anumit gen, este un actor foarte bun. În primul rând el ca om este un om care vrea să cunoasă cât mai mult, e un om aplicat spre modificare, dovadă că în toată existența lui de până acum s-a modificat continuu. Nu e un om care s-a așezat și s-a complăcut în situație. Era de așteptat  ca el atât în rolul ăsta și în cele pe care le va mai face, cu siguranță vor mai fi și altele, să caute o altă dimensiune actoricească. Nu mă așteptam să ne întâlnim neapărat, dar filmul ăsta ne-a adus împreună și am descoperit că suntem niște parteneri foarte buni, să ne potrivim și asta vine din faptul că Codin are această căutare și are o natură sociabilă. Imediat prizezi cu el, imediat faci punte cu el”, ne-a mai declarat marele actor, completând că cei doi au avut chimie încă din prima zi de filmare.

„Încercam să-mi amintesc chiar prima zi de filmare, care a fost acum mult timp, și când ne-am văzut parcă ne știam de foarte multă vreme. Probabil pentru că având aceleași idealuri, aceleași ținte, obiective și dorindu-ne același lucru, am avut sentimentul că nu ne-am întâlnit pentru prima dată pe platou, parcă ne cunoaștem de foarte multă vreme”.

Cu toate că în momentul de față, în ceea ce privește serialul, nu se poate vorbi decât la dublu despre George Ivașcu și Codin Maticiuc, cei doi nu profită de pe urma relației dintre ei și a modului în care relaționează pe set, ci ascultă cu atenție indicațiile producătorilor.

„Nu cred că vom interveni în scenariu. Și zic asta pentru că atât Anghel Damian, cât și Lia Bugnar, cei doi scenariști, sunt foarte riguroși. Cred că dacă ceva este foarte bun este că se păstrează o riguare indiferent de cât îți vine ție, ca actor, să mai adaugi. Atunci noi improvizăm dar la nivelul relației, nu la nivelul scenariului sau altceva. Nu deviem de la ceea ce trebuie să parvină din scenariu către public”, a mai povestit George Ivașcu pentru EGO.ro.

Video: Cătălin Shadi Sîrbu

Urmăriți EGO.ro și pe
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *