Greșeala banală care îți strică mașina de spălat. Mulți își dau seama prea târziu, obiceiul la care trebuie să renunți neapărat

Ce eroare îți poate strica mașina de spălat
Greșeala banală care îți strică mașina de spălat. Mulți își dau seama prea târziu, obiceiul la care trebuie să renunți neapărat

Mașina de spălat este, fără îndoială, unul dintre electrocasnicele cele mai utilizate de gospodine. Ea are capacitatea de a încălzi apa, de a spăla hainele tale preferate, de a le stoarce foarte bine și chiar de a le usca. Şi, totuşi, nu este vorba doar despre a arunca rufele în mașină și de a o lăsa să facă toată treaba. Există unele greșeli care ar putea să o deterioreze.

Motivul pentru care se poate strica mașina de spălat

Una dintre cele mai frecvente greșeli pe care le fac gosodinele este să nu țină cont de culorile hainelor. Este foarte important să separi rufele după culoare (alb, negru și colorate) pentru a preveni deteriorarea lor în timpul ciclului de spălare.

Specialiștii îți recomandă să separi hainele atunci când le pui în cuva mașinii de spălat, ci să respecți intrucțiunile scrise pe etichtele lor. De asemenea, este important să nu umpli cuva mașinii de spălat, ci să ții cont de intrucțiunile scrise în manualul aparatului.

Totodată, trebuie să ai grijă la ce temperatură setezi mașina de spălat. Tricourile sau bluzele se pot spăla la 30 de grade Celsius, în timp ce lenjeria de pat se curăță foarte bine la 60 de grade Celsius sau chiar 90 de grade.

”Setarea temperaturii depinde numai de tipul de material pe care îl spălați. Ca regulă generală, prosoapele și lenjeria de pat ar trebui de obicei spălate în locuri calde sau fierbinți.

În timp ce țesăturile precum bumbacul și lâna trebuie spălate la temperaturi mai scăzute pentru a le proteja forma. În plus, schimbarea temperaturii în consecință vă va salva hainele de ”deteriorarea” decolorării și micșorării.”, au precizat specialiștii pentru publicația britanică Express.

Citește și Cum să dezinfectezi pernele rapid și fără spălare. Așa economisești timp și bani!

Erori care iti pot strica masina de spalat
Erori care iti pot strica masina de spalat

Cât detergent este bine să pui, de fapt, în maşina de spălat

O altă greșeală pe care multe gospodine o fac este să adauge prea mult detergent în sertarul mașinii de spălat. Făcând acest lucru, rufele tale nu se curăță bine, ci se deteriorează, din cauza acumulării reziduurilor de săpun.

”Este imposibil să nu iubim detergentul de rufe, deoarece acesta este motivul pentru care hainele noastre ajung să miroasă proaspăt. Din păcate, folosirea prea multă detergent de rufe poate duce la urme de reziduuri pe haine.

Odată ce reziduurile se lipesc de haine, pot atrage murdăria. Dacă ești vinovat de acest obicei de a spăla rufe, acum este cel mai bun moment să te oprești.”, au mai transmis specialiștii.

Cât detergent se pune, de fapt, la o spălare? Ei bine, experții în curățenie spun că la un kilogran de haine se adaugă o lingură de detergent pudră.

Astfel, dacă mașina de spălat are o capacitate de cinci kg și este plină, trebuie să adaugi cinci linguri de detergent pudră. În schimb, dacă preferi detergentul lichid, poți adăuga un capac pentru un ciclu de spălare.

Citește și Trucul eficient pentru ca prosoapele să fie moi și pufoase după spălare. Ce trebuie să adaugi de fapt în apa cu care le clătești!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce se va întâmpla când Regele Charles moare. Totul despre operațiunea Podul Menai, ce presupune acest cod
9.5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *