Greșeala care îți poate face telefonul să explodeze. Ce obicei trebuie neapărat să eviți, puțină lume știe

Greșeala care îți poate face telefonul să explodeze. Ce obicei trebuie neapărat să eviți, puțină lume știe

Din nefericire, de-a lungul timpului au existat cazuri în care telefoanele mobile au explodat fără niciun motiv. Potrivit specialiștilor, există un obicei care poate face telefonul să explodeze. Cu toții procedăm așa, însă nu ne dăm seama la ce pericol ne expunem. Aflați în rândurile următoare despre ce este vorba.

Obiceiul care îți poate face telefonul să explodeze

Telefonul mobil este o necesitate în ziua de astăzi. Cu toții îl avem și îl folosim zi de zi. Cu toate acestea, unele obiceiuri pe care le creăm pot duce la un adevărat dezastru. De cele mai multe ori, folosirea greșită a încărcătoarelor poate avea ca rezultat o disfuncție gravă a telefonului.

Probabil că ați observat că, atunci când puneți telefonul la încărcat, acesta se încălzește. Este un lucru normal, spun experții în electronică. Însă, există cazuri în care acestea depășesc nivelurile acceptabile și se supraîncălzește.

Pentru mulți utilizatori, această problemă poate trece neobservată pe moment, însă nu trebuie ignorată, deoarece poate duce la defecțiuni grave ale dispozitivelor. Atunci când telefonul se supraîncălzește, bateria se poate deteriora sau poate dura mai puțin.

Este foarte important să se identifice care este cauza supraîncălzirii pentru a găsi o soluție ca dispozitivele să nu fie deteriorate. Mai mult de atât, pe lângă deteriorarea telefonului, vă expuneți dumneavoastră la un risc. Bateriile pot exploda dacă sunt expuse la temperaturi mult prea mari pentru perioade îndelungate de timp.

Citește și: De ce nu ar trebui să încălzești niciodată apă la cuptorul cu microunde. Pericolul nebănuit

Cum putem scăpa de problema supraîncălzirii bateriei telefonului

Este posibil ca încărcătorul dumneavoastră să nu funcționeze corespunzător în interior. Acest lucru se poate datora trecerii timpului și utilizării încărcătorului. De asemenea, un alt motiv pentru care se supraîncălzește bateria este faptul că folosiți un cablu sau încărcător neoriginal.

Experții în domeniu recomandă să folosiți mereu încărcătorul original, chiar dacă de cele mai multe ori sunt mai scumpe, evitați supraîncălzire telefonului și deteriorarea bateriei acestuia.

De asemenea, specialiștii recomandă să nu folosim mai multe dispozitive la aceeași priză. Este important să știm că priza de perete are o putere maximă pentru funcționare. Prin urmare, încărcătoarele se pot supraîncălzi dacă există mai multe dispozitive conectate la aceeași priză.

Specialiștii electricieni sunt de părere că este indicat să folosim încărcătoare cu o putere mai mică, deoarece cele de tipul fast charge încălzesc mult mai repede bateria.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce educație își dorește Amalia Enache să-i ofere fiicei sale
8.3 7 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *