Greșeala pe care nu trebuie să o faci niciodată când te demachiezi. Pericolul la care te expui

Iată câteva trucuri utile pentru a te demachia corect.
Greșeala pe care nu trebuie să o faci niciodată când te demachiezi. Pericolul la care te expui

Dacă vrei să te trezești în fiecare dimineață cu pielea curată și strălucitoare, atunci trebuie neapărat să te demachiezi. Vei face pielii cea mai mare favoare prin simpla rutine de demachiere înainte de somn. Dormitul cu machiajul pe față favorizează pielea uscată, acneea și chiar apariția ridurilor. Toate acestea sunt cauzate de descompunerea colagenului. Totodată, lăsarea machiajului pe ochi provoacă alte probleme, inclusiv infecții oculare, iritații ale ochilor și ruperea genelor.

De aceea, demachierea este un esențială pentru îngrijirea pielii. De asemenea, acest pas trebuie făcut corect, astfel încât să ofere rezultatele dorite. Am acoperit mai jos modalitățile corecte și greșite de a îndepărta machiajul de pe față.

Cum te demachiezi corect

Curăță pielea suficient

Demachiantul zilnic ar trebui să fie suficient pentru a îndepărta fondul de ten și fardul de obraz. Masează demachiantul pe față și apoi lasă-l să stea timp de 15 secunde pe piele. Nu uita de zona bărbiei și de zona urechilor. Apoi șterge fața cu o discheta demachiantă umedă, albă, din bumbac, astfel încât să poți vedea cu adevărat dacă tot machiajul a fost îndepărat. Dacă fondul de ten utilizat este unul de lungă durată, poți folosi demachiant suplimentar. Continuă să demachiezi fața până când nu mai rămâne nicio urmă pe discheta demachiantă.

Nu te baza pe șervețele demachiante

Majoritatea femeilor folosesc deseori șervețele demachiante pentru a-și curăța tenul. După ce ai folosit un șervețel umed, probabil ai impresia că ați scăpat de majoritatea machiajului de pe față. Petele acelea multicolore de pe șervețel par a fi dovada acestui lucru.

Cu toate acestea, utilizarea regulată a șervețelelor demachiante poate face pielii mai mult rău decât bine. Desigur, este mai bine să folosești un șervețel demachiant decât să dormi cu fața plină de machiaj. Dar nu transforma acest lucru într-o rutină.

Servetele demachiante nu sunt suficiente pentru a curăța fața. Sunt un instrument excelent pentru a îndepărta machiajul de pe suprafața pielii, dar nu ajută prea mult la reziduurile care se acumulează în pori. În plus, dacă folosești șervețele demachiante pe bază de ulei, poți adăuga ulei suplimentar pe piele. Acest lucru ar putea crește riscul de erupții.

Acordă ochilor o atenție suplimentară

Rimelul și linerul sunt cel mai greu de îndepărtat. Pielea din jurul ochilor este foarte sensibilă, de aceea machiajul se curăță prin mișcări ușoare, cuproduse specifice. Dischetele de bumbac lasă fibre în urmă, așa că este recomandat să utilizezi un tampon de bumbac și un demachiant pe bază de ulei. Acestea sunt utile mai ales în cazul rimelului rezistent la apă.

Tampoanele preînmuiate sunt foarte bune pentru zona fină a ochilor. Ține-le peste pleoape și gene timp de aproximativ zece secunde, pentru a oferi timp demachiantului să se dizolve înainte de ștergere.

Când folosești eyeliner sau rimel rezistent la apă, schimbă demachiantul clasic cu unul special conceput pentru aceste produse. În caz contrar, va trebui să freci atât de tare pentru a șterge mascara, încât genele ar putea să se rupă.

Citește și ce se întâmplă cu tenul tău dacă nu te demachiezi înainte să adormi. Principalele efecte care se văd în timp

10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.