Greșeala pe care o fac toate femeile când își spală părul. Ce trebuie să faci înainte de a aplica șamponul

Iată cele mai frecvente greșeli pe care trebuie să le eviți atunci când îți speli părul.
Greșeala pe care o fac toate femeile când își spală părul. Ce trebuie să faci înainte de a aplica șamponul

Greșeala pe care o fac toate femeile când își spală părul. Pare cel mai simplu lucru de făcut, dar cu toate acestea, facem adesea un lucru greșit când ne uscăm părul. Care este această greșeală care rupe părul și îi afectează creșterea? Iată de ce trebuie să oprești cât mai curând posibil acest obicei, dacă și tu îl practici.

Greșeala pe care o fac toate femeile când își spală părul

Iată unul dintre cele mai des întâlnite obiceiuri nesănătoase în rutina de îngrijire a părului. După baie, iei un prosop și freci energic părul ud. Acest lucru atât de banal îi deteriorează strălucirea și aspectul moale. Când părul nostru este ud, este foarte vulnerabil. După spălare, fibra capilară este supusă greutății apei. Totodată, apa curăță părul de sebumul natural care-l protejează, de aceea după spălare are nevoie de o îngrijire atentă.

Deci, care este cea mai bună metodă de a usca părul fără a-l deteriora? Haideți să vedem care este metoda cea mai potrivită. În primul rând, să știi că nu este bine să-ți lași părul ud prea mult timp.

Cum usuci părul fără să-l deteriorezi

Greşeala pe care o fac toate femeile când îşi spală părul

Metoda prosopului poate fi o alegere bună, dar trebuie să eviți frecarea părului cu orice preț. Este greșeala pe care o fac toate femeile când își spală părul. Astfel firele de păr se vor rupe și aspectul părului va fi unul tern. Cea mai bună soluție este să tamponezi ușor părul cu un prosop moale. Începe mai întâi cu vârfurile, apoi mergi până la scalp pentru a elimina cât mai mult din apă.

Evită un alt obicei banal, dar nesănătos. Nu înfășura părul în prosop. Deoarece, făcând acest lucru, contribui la răsucirea și la ruperea părului. Dacă te grăbești să pleci și ai nevoie de uscătorul de păr, îl poți folosi dar cu o anumită condiție. Mai întâi setează temperatura minimă, apoi crește foarte încet căldura pentru a îndepărta treptat umiditatea din păr. Iată, acum știi o metodă simplă prin care poți să-ți usuci părul fără să-l rupi sau să-l deteriorezi.

Ce trebuie să faci înainte de a aplica șamponul

O altă greșeală pe care o fac toate femeile când își spală părul, este că nu îl udă suficient. Din grabă sau din simpla neglijență, părul nu primește suficientă apă înainte de a fi curățat. Iată ce trebuie să faci înainte de a aplica șamponul, pentru a avea un păr sănătos. Umezește părul foarte bine cu cel puțin 30 de secunde înainte să aplici șamponul.

Acest lucru ajută la curățarea eficientă a părului și în același timp, va permite șamponului să pătrundă mai profund în firele de păr. Procedând astfel, vei crește eficiența șamponului, evitând în același timp o altă neplăcere: formarea reziduurilor de șampon. Atunci când nu îți uzi suficient de bine părul, șamponul nu poate fi diluat corespunzător. Drept urmare, aceasta lasă o mulțime de reziduuri care tind, de asemenea, să deterioreze părul pe termen lung.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Câte diplome are Ramona Olaru, de fapt
9.6 15 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *