Greșeli pe care să le eviți când îți vopsești părul. Te fac să pari mai bătrână

Sfaturi din partea specialiștilor
Greșeli pe care să le eviți când îți vopsești părul. Te fac să pari mai bătrână

Există multe femei în această lume care își vopsesc părul și care au decis să aleagă o altă nuanță a acestuia pentru a scoate trăsăturile în evidență. Sunt însă câteva greșeli care trebuie evitate pentru ca noua culoare de păr să nu te facă să pari mai bătrână.

Vopsirea părului. Sfaturi pentru ca noua culoare să nu te facă mai bătrână

Totul începe de la cât de închisă sau cât de deschisă este noua nuanță aleasă. Specialiștii spun că orice obiect plasat în fața unui fundal întunecat are trăsăturile mult mai distinse. Acest lucru se întâmplă și cu fața unei femei atunci când își schimbă nuanța părului. Când este vopsit într-o nuanță închisă imperfecțiunile ies în evidență.

De asemenea, sfatul specialiștilor este să nu schimbi dramatic culoarea părului deoarece există riscul ca acestea să nu se potrivească cu nuanța pielii tale. Acest lucru va favoriza evidențierea imperfecțiunilor și, automat, te va face să arăți mai bătrână.

Cum ar trebui să se vopsească femeile care au fire de păr alb

Adesea femeile care se confruntă cu fire de păr alb aleg să vopsească întreaga podoabă capilară cu o nuanță uniformă. Specialiștii în domeniu recomandă șuvițele în astfel de situații deoarece oferă mai multă luminozitate feței și un aspect mai tineresc.

Cât despre blondul platinat, este o nuanță rece care nu arată bine dacă ai tenul deschis deoarece te îmbătrânește.

Citește și – Ce se întâmplă dacă stai prea mult cu vopseaua pe păr. Pericolul la care te expui

Nu mai alege culori care nu mai sunt la modă

Vopsirea părului este strâns legată de tendințe. Așadar, există nuanțe și metode de vopsire care în prezent sunt considerate învechite. Dacă optezi pentru o culoare care era la modă în urmă cu câțiva ani poți părea chiar tu de modă veche.

De asemenea, asigură-te că și rădăcinile sunt acoperite. Atunci când acestea au o nuanță diferită față de restul părului pot părea inestetice. Pentru a evita această situație există tehnica ombre, adică rădăcinile puțin mai închise decât restul părului.

De ce să te ferești de culorile roșiatice intense

Dacă optezi pentru o astfel de nuanță vei obține un aer elegant. Însă întreținerea culorii este destul de costisitoare, iar aceasta se estompează destul de repede, iar părul ajunge să arate neîngrijit. În plus, firele de păr alb ies mult mai repede în evidență atunci când există un contrast cu nuanțe precum roșcat – castaniu sau roșcat – vișiniu. O alternativă mai sigură este blondul – căpșună deoarece poate da un aspect mai cald, dar și mai luminos al feței.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Raicu revine în televiziune?
8.9 28 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *