„Halep are șanse să scape”. Anunțul plin de speranță. Ce s-a aflat în scandalul de dopaj al sportivei

Șanse mari pentru Simona Halep să scape nepedpsită. Cine avansează această ipoteză
„Halep are șanse să scape”. Anunțul plin de speranță. Ce s-a aflat în scandalul de dopaj al sportivei

„Halep are șanse să scape”. Anunțul plin de speranță al unui cunoscut jurnalist german. Într-un interviu acordat recent, Jannik Schneider a atras atenția asupra fenomenului de dopaj în tenis și a precizat că, având în vedere istoria recentă privind jucătorii depistați pozitiv cu diferinte substanțe, sportiva română ar avea mari șanse să scape fără sancțiuni.

„Halep are șanse să scape”. Care ar fi argumentele în favoarea sportivei

Simona Halep a fost testată pozitiv la US Open cu substanța Roxadustat. Printre efectele sale se numără creșterea biodisponibilității fierului fierului, creșterea producției de hemoglobină și a masei de celule roșii din sânge la pacienții cu anemie.

Simona Halep riscă acum o suspendare de până la 4 ani. Însă jurnalistul german Jannik Schneider face un anunț plin de speranță petru sportivă. Schineider spune că nu este deloc surprins de faptul că Simona Halep a fost testată pozitiv și consideră că istoria recentă privind cazurile de dopaj este de partea sportivei.

Jurnalistul german afirmă că în perioada 2013-2019, din cei 156 de tenismeni prinși dopați, doar 34% au fost suspendați.

„Nu mă șochează deloc că Halep a fost prinsă dopată. Tenisul, după părerea mea, are o problemă de dopaj. Aproape fiecare sport are o problemă de dopaj. Acum a apărut un nume cunoscut, Simona Halep, și normal că sare în ochi. Este primul caz de dopaj sanguin descoperit în tenis.

Jim Courier s-a adresat într-o conferință de presă la Australian Open 1999, spunând că nu-și explică modul prin care unii jucători pot juca atâtea meciuri și turnee la nivel înalt și a spus că tenisul are, evident, o problemă cu dopajul în sânge! La un an de la scandalul Festina din ciclism.

Am avut între 2000 și 2010, fără cazuri de dopaj ale jucătorilor sud-americani. Juan Ignacio Chela, care a primit o suspendare scurtă și îl antrenează pe Diego Schwartzman de ani de zile. Am fost testat de două ori pozitiv primul adversar al lui Rafael Nadal din finala French Open 2005, Mariano Puerta – suspendat timp de opt ani. S-ar putea presupune că nu au avut medici la fel de buni. Altfel, ar fi știut cum să nu atragă atenția în testele de urină. De fapt, nu e atât de dificil dacă ai medici buni.

Simona este o profesionistă și trebuie să verifice ce medicamente ia. Dar, dacă te uiți la cazurile trecute, Halep are șanse să scape. Între 2013 și 2019, 156 de tenismeni au fost testați pozitiv, dar doar 34 la sută au fost sancționați. Uneori, alte persoane decid pentru ei sau sportivii sunt împinși în direcția asta.”, a afirmat Jannik Schneider, potrivit sport1.de.

Simona Halep, victima unui sabotaj?

Apar tot mai multe voci care avansează ipoteza potrivit căreia sportiva din Constanța ar fi fost sabotată. Avocații români ai tribunalului independent Sport Resolutions, unde va fi audiată Simona Halep, au dezvăluit că sportiva își poate formula apărarea demonstrând că a fost victima unei răzbunări.

Evident că acest lucru presupune ca acuzațiile să fie probate cu dovezi solide. Avocatul Paul Ciucur nu exclude însă ca Halep să fi fost ținta unei răzbunări.

„Marșarea pe un sabotaj intenționat, dar asta presupune, desigur, o persoană care să fie dispusă, disponibilă și care să fi procedat, fără știrea ei, la această contaminare intenționată”, a declarat avocatul Paul Ciucur, pentru TVR 1.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
7.1 96 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *