Detalii incredibile! Ce s-a întâmplat la testarea Simonei Halep. Cum s-a desfășurat de fapt recoltarea probei

Simona a dat proba în prezența unui ofițer de control doping

Scris de: Daoud Andra

08 Nov. 2022

Detalii incredibile! Ce s-a întâmplat la testarea Simonei Halep. Cum s-a desfășurat de fapt recoltarea probei

Simona Halep a fost acuzată oficial de dopaj, după un test anti-doping pozitiv, efectuat vara aceasta. Dacă va fi găsită vinovată, sportiva riscă o suspendare de până la 4 ani. Halep a făcut atunci trei teste, dintre care unul singur a avut rezultat pozitiv. În timp ce jucătoarea de tenis luptă să își facă dreptate, s-a aflat cum a decurs recoltarea probei pentru testarea Simonei Halep.

Cum s-a desfășurat testarea Simonei Halep

În urmă cu câteva săptămâni, Simona Halep primea cea mai grea lovitură din carieră. Unul dintre testele anti-doping efectuate la US Open a avut rezultat pozitiv. Sportiva trebuie să dea explicații cu privire la felul în care substanța interzisă Roxadustat a ajuns în corpul ei, după ce a fost acuzată oficial de dopaj. Apropiații Simonei au dezvăluit că sportiva a efectuat 3 teste anti-doping în acea perioadă, într-un interval de timp destul de scurt.

Testarea în sine presupune o procedură care pe mulți sportivi îi stresează. Simona Halep a trebuit să respecte întocmai o serie de reguli pe care le prevede testarea și care i-au fost aduse la cunoștință de către ofițerul de control doping. Astfel, ea a fost sfătuită să evite hidratarea excesivă, pentru a nu influența rezultatul. Consumul de alimente sau băuturi aduse din exterior, înaintea probei, se face pe propria răspundere.

Citește și: Detalii bombă în cazul de dopaj al Simonei Halep! Ce spun specialiștii despre probele depuse. A fost sau nu testul contaminat?

Simona a trebuit să facă exerciții de relaxare înainte de probă. Aceasta a fost efectuată la stația de control doping de la US Open, care era formată din trei zone: zona de așteptare, zona de lucru și zona de recoltare. La recoltarea probei au avut dreptul să participe un reprezentant din staff-ul ei și un observator din partea Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului.

Detalii incredibile Ce s-a intamplat la testarea Simonei Halep
Ofițerii de control doping au testat-o pe Simona de 3 ori în câteva zile

Simona a recoltat proba biologică în prezența unui ofițer

Proba pentru controlul anti-doping pe care a dat-o Simona Halep a fost una de urină, nu de sânge. În momentul în care a recoltat proba, sportiva a fost însoțită de o femeie ofițer de control. Aceasta trebuia să se asigure că jucătoarea de tenis își recoltează corect proba de urină pentru test.

Simona s-a asigurat că trusa de recoltare este conformă, că datele de identificare corespund și că probele biologice au fost sigilate în mod corespunzător după recoltare. Probele au fost duse apoi la un laborator, unde au fost prelucrate și unde s-a întocmit raportul cu rezultat pozitiv.

Citește și: Lovitură dură pentru Simona Halep. Primul contract pierdut de sportivă după scandalul dopajului

Interesant este că Simona Halep avea dreptul să amâne testarea și să vină în altă zi la punctul de control, dacă ar fi participat la conferința de presă și interviul solicitat de doi jurnaliști români stabiliți în SUA. Nu a făcut acest lucru, așa că a participat la testul anti-doping în ziua stabilită de către ofițeri.

Înainte și după proba cu rezultat pozitiv, Simona a mai fost testată de două ori, în interval de câteva zile. Primul și ultimul test au fost negative, doar cel de-al doilea test a avut rezultat pozitiv.

6.9 207 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.