Iată-l pe nepotul Andei Călugăreanu, în prima zi de școală! Ioana Călugăreanu, fiica solistei: ”Avem bobocel de clasa zero. Mama ar fi fost tare fericită să-l ducă de mână, la școală!”. Fotografii EXCLUSIV

”Am avut mai multe emoții decât fiul meu. El s-a descurcat, a socializat”

Prima zi de școală a fost prilej de bucurie și în familia Ioanei Călugăreanu Mardare, fiica regretatei soliste Anda Călugăreanu. Ioana și soțul ei și-au însoțit azi fiul, pe Luca, în prima lui zi de școală, într-o unitate de învățământ din sectorul 6 al Capitalei, unde micuții au fost întâmpinați cu flori. Au avut mari emoții. Mai mult părinții, decât băiețelul, care s-a împrietenit rapid cu colegii de clasă. Ioana ne-a povestit, în exclusivitate pentru Ego.ro, despre băiatul ei, care se află în clasa zero pregătitoare. A dat și timpul înapoi și și-a amintit de prima zi de școală alături de celebra ei mamă: ”Parcă a fost ieri!”.

Ioana, fiica Andei Călugăreanu: ”O să îl ajutăm la lecții, o să ne ocupăm de el să învețe, căci în viață școala e foarte importantă”

Ioana și soțul ei n-au dormit toată noaptea din cauza emoțiilor că fiul lor începe școala. Fiica Andei Călugăreanu ne-a povestit despre această zi în care cu greu și-a stăpânit lacrimile:
”Am avut mai multe emoții decât fiul meu. El s-a descurcat, a socializat. A zis că doamna profesoară este frumoasă și că își face prieteni noi. La un moment dat a zis: ”Doamna, eu nu vreau teme!”, iar profesoara i-a răspuns: ”Nu-ți dau teme, dacă nu vrei teme!”. La școala fiului meu nu se merge în uniformă, ci îmbrăcat în pantaloni închiși la culoare, pot fi și blugi, și cu tricou alb sau albastru, adică să nu fie colorat, în roșu sau portocaliu. Soțul meu e tare fericit și el. Avem un bobocel de clasa zero, suntem fericiți amândoi. O să îl ajutăm la lecții, o să ne ocupăm de el să învețe, căci în viață școala e foarte importantă. I-am cumpărat din timp tot ce i-a trebuit, ghiozdan și caiete, are de toate acum”, ne-a mai declarat Ioana Călugăreanu Mardare, în exclusivitate pentru Ego.ro.
Nepotul Andei Călugăreanu, în prima zi de școală
Nepotul Andei Călugăreanu, în prima zi de școală

”Îmi pare atât de rău că mama nu e lângă noi. Poate, de acolo, de unde e, se bucură pentru noi și ne veghează”

Dar, Ioana a redevenit brusc nostalgică. Și-a amintit și de prima ei zi de școală, când mama ei, solista Anda Călugăreanu, a însoțit-o la festivitatea de deschidere:
”Mama ar fi fost tare fericită să-l ducă de mână la școală pe nepotul ei, îmi pare atât de rău că nu e lângă noi. Poate, de acolo, de unde e, se bucură pentru noi și ne veghează. Îmi amintesc că mama m-a însoțit la școală, în prima zi. Parcă a fost ieri, așa de proaspete au rămas amintirile. N-am să uit, aveam un ghiozdan mare, albastru, așa mi-l cumpărase mama, ca să mă asortez cu uniforma. Avem și două funde mari, cum se purta pe atunci, și o coroniță, ca o bentiță. Să nu uit de uniforma aceea, în pătrățele, cu guler alb imaculat și apretat”, ne-a mai dezvăluit Ioana Călugăreanu Mardare, în exclusivitate pentru Ego.ro
Anda Călugăreanu a adorat-o pe Ioana
Anda Călugăreanu a adorat-o pe Ioana

Anda Călugăreanu și-a presimțit sfârșitul:” Mama mi-a spus că ea o să moară și să am grijă ce fac în viață”

Ioana ne-a dezvăluit și care a fost ultimul sfat ale măicuței sale,  care a încetat din viață în urmă cu 30 de ani, pe 15 august 1992, la scurt timp după ce fusese diagnosticată cu cancer pulmonar:

”Eu și mama am avut o relație foarte puternică. M-a adorat. Mă alinta bubulina, căci eram grăsuță! Știa că este foarte bolnavă, a luptat, dar era foarte slăbită. Mi-a spus că ea o să moară și să am grijă ce fac în viață. Eram acasă când a murit. A fost o tragedie, aveam doar 14 ani… Atunci m-am trezit singură pe lume…”, ni s-a mai confesat Ioana, pentru Ego.ro.

De ce a renunțat la numele Tufaru, în buletin

Ioana nu mai poartă numele de familie al tatălui ei, regretatul actor Dan Tufaru, ci pe al soțului, Mardare, dar a ales, în amintirea mamei, să adauge și celebrul ei nume, Călugăreanu: ”După cununia civilă, pe 17 septembrie, se fac 3 ani, am devenit Mardare, așa sunt și în buletin. Călugăreanu îmi zic eu, nu mă numesc așa, în acte, deși aș vrea, dar am adăugat așa ca să știe lumea, în amintirea mamei mele și așa mă prezint peste tot! Și pentru că îmi place cum sună Ioana Călugăreanu Mardare!”.

Vezi mai multe imagini în galeria foto de sus!
9.2 18 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.