Imaginea din „Iisus din Nazaret” care a marcat-o pe Mirela Retegan: „Mi-a rămas întipărită în minte”. Cum i-a schimbat viața VIDEO EXCLUSIV

Mirela Retegan, fondatoarea proiectului „Gașca Zurli” a vorbit despre rolul de mamă
Imaginea din Iisus din Nazaret care a marcat-o pe Mirela Retegan: Mi-a rămas întipărită în minte. Cum i-a schimbat viața VIDEO EXCLUSIV

În cadrul emisiunii Ego Life, ediția a 37-a, Dana Săvuică și invitatele sale, Mirela Retegan și Ela Crăciun, vorbesc despre carieră și rolul de mamă. Fondatoarea proiectului „Gașca Zurli” a povestit o întâmplare de la începutul anilor 1990 care i-a schimbat complet viziunea asupra rolului de mamă. Ea a dezvăluit că în urma vizionării filmului „Iisus din Nazaret”, a avut o revelație după care se ghidează și astăzi și o va face pentru tot restul vieții.

Imaginea din „Iisus din Nazaret” care a marcat-o pe Mirela Retegan

Mirela Retegan a mărturisit că a avut dintotdeauna o relație specială cu Divinitatea. Iar filmul „Iisus din Nazaret” a avut un impact major asupra viziunii pe care o avea despre rolul de mamă. Mai precis, este vorba de scena din celebra producție a lui Franco Zeffirelli în care Fecioara Maria este singura care îi rămâne alături fiului ei, atunci când Mântuitorul este batjocorit pe Drumul Crucii.

„Eu am înțeles ceva foarte devreme. În anii `90, primele filme care veneau, veneau pe casete video. Am văzut la un moment dat Iisus din Nazaret, pe o casetă video și m-a marcat foarte tare o imagine, cu care eu am construit pe urmă arhetipul mamei pentru tot restul vieții mele. Tot ce fac eu, și la „Zurli” și la „Antrenorul Părinților”se bazează pe acest lucru. M-a șocat și mi-a rămas întipărită în minte imaginea în care Iisus, sub greutatea crucii, cade și singura care rămâne lângă El este mama lui. Totți ceilalți aruncau cu pietre și strigau „Tâlharul” și toată lumea îi era împotrivă. Eu am înțeles atunci foarte clar: o mamă trebuie să rămână alături de copilul ei și când toată lumea îi este împotrivă.”, a povestit Mirela Retegan în cadrul emisiunii Ego Life.

Fondatoarea fenomenului „Gașca Zurli” este de părere că atunci când o femeie rămâne însărcinată, de fapt primește o sarcină divină pe care ar trebui să și-o asume până la capăt și să îi fie alături în permanență copilului, indiferent de greutățile prin care trece.

„Întotdeauna am avut o comunicare specială cu ce înseamnă Divinitatea. Mama este însărcinată să aducă un copil pe lume. Primește o sarcină divină. Este sarcina ei. Tatăl află, este informat. Sunt tați care nu știu niciodatăcă au copii, pentru că e la mamă. În momentul în care află că este însărcinată este la mamă dacă dă mai departe această veste. Este alegerea ei. Asumă-ți-o până la capăt! Asumă-ți-o până în ultima clipă a vieții tale, pentru că este sarcina ta.”, a mai spus antreprenoarea.

Ela Crăciun și Mirela Retegan, invitatele Danei Săvuică în ediția cu numărul 37 a emisiunii Ego Life
Ela Crăciun și Mirela Retegan, invitatele Danei Săvuică în ediția cu numărul 37 a emisiunii Ego Life

„Nu am avut parte de un bărbat care să fie partener în creșterea copilului meu”

Mirela Retegan este și ea mamă și știe foarte bine care sunt nevoile unui copil. Fiica ei, Maya, are acum 20 de ani. Iar tatăl și mama ei s-au despărțit când copila avea doar 4 ani. De atunci, sarcina creșterii copilului i-a revenit exclusiv Mirelei Retegan, dar nu îl învinovățește pe tatăl Mayei pentru acest lucru.

„Nu am avut parte de un bărbat care să fie partener în creșterea copilului meu și să mă ajute pe mine, femeia însărcinată. Aici greșesc foarte multe mame, că nu își asumă sarcina lor. Și atunci dau vina pe bărbat. Bărbatul este parte din proces, dar nu e sarcina lui. Tu aduci minunea pe lume, prin tine se întâmplă minunea aceea. Și ca să îți aduci aminte toată viața că ție ți s-a întâmplat minunea și că tu ești doar un „ghid”care primește acest cadou, gândește-te că tu nu ai contribuit cu nimic la formarea acelui copil, pentru că el s-a format singur. ”

9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.