Imaginea postată de Casa Regală, de ziua regelui Charles. Nu este o fotografie oarecare, are o semnificație aparte

Familia Regală Britanică a publicat un nou portret oficial al lui Charles al III-lea
Imaginea postată de Casa Regală, de ziua regelui Charles. Nu este o fotografie oarecare, are o semnificație aparte

Palatul Buckingham a publicat un portret sugestiv în care îl putem vedea pe suveran sprijinit de un stejar din Marele Parc Windsor, din care tocmai a preluat funcția de pădurar pe care tatăl său a deținut-o timp de aproape 70 de ani. Felicitările nu au întârziat să apară pe rețelele de socializare, precum și de pe toate paginile oficiale ale familiei regale britanice. În plus, în timpul schimbării gărzii la Palatul Buckingham, fanfara Household Cavalry Band i-a cântat „La mulți ani” monarhului.

Imaginea postată de Casa Regală, de ziua regelui Charles. Ce semnificație are

Asta nu este tot: Familia Regală Britanică a publicat un nou portret oficial al lui Charles al III-lea, primul de la urcarea sa pe tron, realizat de Chris Jackson.

În acest nou portret îl vedem pe regele Charles sprijinit de un stejar, privind spre orizont, în timp ce ține în mână un baston de mers. Nu este, însă, o simplă fotografie de sărbătoare. Cadrul și simbolistica sa au rolul de a anunța noua funcție pe care o ocupă astăzi, devenind oficial paznicul de vânătoare al Windsor Great Park, adică persoana însărcinată cu supravegherea gestionării unuia dintre cele mai vechi domenii ale țării.

Imaginea postată de Casa Regală, de ziua regelui Charles
Imaginea postată de Casa Regală, de ziua regelui Charles

Poziția din fotografie datează din 1559

La fel este și poziția: datează din 1559, când Sir Henry Neville a fost numit paznic de vânătoare în timpul domniei lui Elizabeth I. În ultimii 460 de ani, funcția a fost întotdeauna ocupată de suveran sau de alți membri proeminenți ai familiei, de la George al VI-lea, tatăl Elisabetei a II-a, până la Filip de Edinburgh, care a preluat-o în urmă cu 70 de ani, devenind astfel cel mai longeviv gardian, din 1952 până la moartea sa, în 2021.

Rolul îi revine acum fiului său, conform unei tradiții pe care noul monarh dorește să o respecte. Mai mult, regele nu pare dispus să delege niciuna dintre funcțiile sale, cel puțin pentru moment. În urmă cu doar câteva săptămâni a decis să păstreze postul de căpitan general al Royal Marines, devenit vacant după plecarea prințului Harry.

Alegerile sale, pe lângă faptul că respectă tradițiile, demonstrează intenția sa de a ține totul sub control și de a evita dispersarea inutilă a rolurilor. Monarhia rațională pe care Charles al III-lea a avut-o mereu în minte este pe zi ce trece mai aproape de a deveni realitate.

7.9 15 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.