Cine este bărbatul care i-a atacat pe regele Charles și regina consoartă cu ouă în public. Reacția bizară a monarhului

Poliția l-a arestat pe bărbatul care a aruncat cu ouă în direcția cuplului regal

Scris de: Daoud Andra

10 Nov. 2022

Cine este bărbatul care i-a atacat pe regele Charles și regina consoartă cu ouă în public. Reacția bizară a monarhului

Un bărbat a fost arestat, după ce a aruncat cu ouă în direcția regelui Charles și a soției lui, Camilla. Cuplul regal se afla într-o vizită oficială în York, nordul Marii Britanii, când a fost atacat de un activist. Regele Charles și regina consoartă urmau să participe la o ceremonie, însă înainte au mers să salute mulțimea. Un bărbat din public nu a fost prea încântat să îi vadă pe cei doi și a aruncat cu ouă în direcția lor.

Cine este bărbatul care a aruncat cu ouă în regele Charles

De când a devenit rege, Charles se bucură de susținerea unui număr mare de cetățeni, dar are și numeroși contestatari. Regele și regina consoartă nu sunt bine primiți peste tot, iar recent au avut parte de un moment penibil, în public. În timp ce se aflau într-o vizită în nordul Angliei, cei doi au fost atacați cu ouă de către un bărbat din mulțime.

Tânărul a aruncat cu patru ouă în direcția monarhului și a strigat că „Marea Britanie a fost construită pe sângele sclavilor”. Din fericire, niciunul dintre ouă nu l-a nimerit pe regele Charles, ci a ajuns pe asfalt. Poliția l-a identificat imediat pe bărbat în mulțime și l-a imobilizat.

Citește și: Viața tulburătoare a regelui Charles. Monarhul a fost agresat în copilărie. Secrete uluitoare ies la iveală de la Casa Regală

Cel care i-a atacat pe rege și pe regina consoartă este un activist de la Extinction Rebellion, care a candidat în trecut pentru Partidul Verzilor, scrie Daily Mail. Numele lui este Patrick Thelwell și a fost arestat, în timp ce striga „această țară a fost construită pe sângele sclavilor”. Oamenii din mulțime l-au huiduit și i-au transmis că gestul său este unul rușinos.

Înainte de a fi pus la pământ, bărbatul a apucat să arunce patru ouă în direcția monarhului. În imaginile filmate se poate vedea cum ouăle se sparg de asfalt, însă regele Charles nu a făcut prea mare caz din acest incident.

Atacatorul are 23 de ani

La scurt timp de la incident, poliția din North Yorkshire a confirmat identitatea celui care a aruncat cu ouă în direcția cuplului regal. Acesta are 23 de ani și a fost reținut pentru deranjarea ordinii publice. Într-o biografie online, Thelwell se laudă cu o implicare îndelungată în politica de stânga. Aceasta a început în 2015, când a făcut campanie pentru demiterea unui deputat conservator.

Citește și: Jobul pentru care Regele Charles oferă un salariu de 46.000 de euro pe an. Ce presupune locul de muncă

Tânărul a fost candidat al Partidului Verzilor la alegerile locale din 2019, însă nu a câștigat scrutinul. Înainte ca Charles să devină rege, bărbatul scria pe Twitter că „nu se va pleca în fața noului rege fals”, atunci când regina va muri.

Thelwell are și un blog pe care scrie despre schimbările climatice și se pregătește pentru studii de doctorat. El și-a exprimat în trecut convingerile republicane și a participat la proteste.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
5.8 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *