Viața tulburătoare a regelui Charles. Monarhul a fost agresat în copilărie. Secrete uluitoare ies la iveală de la Casa Regală

Fostul coleg al regelui Charles: „A fost agresat și izolat”

Scris de: Daoud Andra

05 Nov. 2022

Viața tulburătoare a regelui Charles. Monarhul a fost agresat în copilărie. Secrete uluitoare ies la iveală de la Casa Regală

Despre viața regelui Charles a început să se vorbească tot mai mult în ultimele luni. Mai exact, din momentul în care a preluat tronul, după moartea mamei sale, au început să iasă la iveală tot mai multe detalii pe care supușii nu le știau despre el. Unul dintre aceste detalii este că actualul monarh nu a avut deloc o copilărie ușoară și chiar a suferit de bullying în timp ce era în școală.

Regele Charles a fost agresat în copilărie

Să te naști într-o familie regală nu este deloc un lucru ușor. Deși din exterior poate părea că membrii acesteia duc vieți perfecte, în realitate lucrurile nu stau deloc așa. Ei cresc pregătindu-se pentru a sluji poporul și trebuie să urmeze reguli stricte încă de la vârste fragede. Presiunea care se pune pe umerii lor, mai ales a primilor născuți, este una mare, iar consecințele nu întârzie să apară.

Încă din copilărie, actualul rege Charles s-a confruntat cu probleme care și-au pus amprenta asupra personalității sale. Părinții săi l-au crescut ca pe un viitor rege încă de mic. Tatăl lui, prințul Phillip, a vrut să îl călească și să îl învețe să fie bărbat, în timp ce mama lui, regina Elisabeta, avea prea puțin timp de petrecut cu el.

În timp ce era în școală, Charles a fost victima copiilor mai mari care l-au agresat. Chiar dacă făcea parte din familia regală, el nu a fost ferit de probleme, dimpotrivă. Un fost coleg de școală a povestit, în cadrul unei emisiuni matinale, despre situațiile cu care s-a confruntat actualul monarh.

„A fost destul de dur. A fost foarte agresat și foarte izolat. Ne-a părut destul de rău pentru el atunci, dar problema era că, chiar dacă încercai să fii prieten cu el, asta însemna că apoi erai agresat pentru că erai unul dintre prietenii familiei regale. Era un mediu destul de dur.

Nu am fost în aceeași clasă cu el, dar am fost în aceeași școală cu el timp de câțiva ani. Pe terenul de rugby se putea vedea asta, erau câteva persoane care spuneau că îl vor ‘face pe Prințul Charles’ și îl loveau cu mingea, îl trăgeau de urechi și îl loveau.”, a spus Johnny Stonborough, un fost coleg de școală al regelui, la Good Morning Britain.

Viața tulburatoare a regelui Charles
Regele Charles, în două ipostaze, în tinerețe

Regele Charles, despre școala pe care a frecventat-o

Fiul reginei Elisabeta a frecventat cursurile școlii Gordonstoun din Scoția. A fost primul moștenitor al tronului care a frecventat această instituție, ale cărei cursuri le-au urmat ulterior și alți membri ai familiei regale. În urmă cu mulți ani, într-un discurs pe care l-a susținut în Camera Lorzilor, Charles a vorbit despre școala la care a fost elev.

„Sunt mereu uimit de răutatea cu care se vorbește despre Gordonstoun și de utilizarea nepăsătoare a unor clișee vechi pentru a-l descrie. A fost dură doar în sensul că a cerut mai mult de la tine ca individ decât majoritatea celorlalte școli – mental sau fizic. Sunt norocos, deoarece cred că m-a învățat foarte multe despre mine, despre abilitățile și dizabilitățile mele. M-a învățat să accept provocările și să iau inițiativa.”, a spus Charles pe atunci.

Într-un interviu în care a vorbit despre perioada în care a fost elev, monarhul a spus:

„Nu mi-a plăcut școala atât de mult pe cât ar fi trebuit, dar asta doar pentru că sunt mai fericit acasă decât oriunde altundeva. Dar Gordonstoun mi-a dezvoltat voința și autocontrolul, m-a ajutat să mă disciplinez. Am intrat în ‘aventură’. Aveam propria noastră brigadă de pompieri, aveam propriul serviciu de salvare pe mare, de salvare în munți, de salvamont pentru surf, de pază de coastă etc”.

9 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.