Imagini superbe cu Stela Enache de la începutul carierei. Interpreta piesei „Ani de liceu” a rămas la fel de frumoasă ca în tinerețe

Povestea melodiei care a făcut-o celebră

Scris de: Daoud Andra

15 Feb. 2024

Stela Enache este una dintre cele mai îndrăgite interprete de muzică ușoară din generația veche. Este cunoscută mai ales datorită piesei ”Ani de liceu” și, de-a lungul timpului, a încântat publicul cu muzica și cu prezența ei scenică. Imaginile cu artista de la începutul carierei vorbesc de la sine.

Cum și-a început cariera Stela Enache

A devenit cunoscută publicului larg cu numele Stela Enache, însă puțini știu că, în buletin, îndrăgita interpretă de muzică ușoară se numește Steriana Aurelia Bogardo. A fost căsătorită cu celebrul compozitor Florin Bogardo, timp de aproape 40 de ani. Cei doi s-au cunoscut în 1971 și au rămas împreună până în 2009, când compozitorul s-a stins din viață.

Stela Enache a cochetat cu muzica încă din copilărie, începând să studieze pianul de la vârsta de 6 ani. A absolvit Conservatorul la Cluj-Napoca, iar în tinerețe a participat la numeroase festivaluri de muzică ușoară din țară. Succesul l-a cunoscut însă după participarea la Festinalul Național Mamaia, din anul 1971, unde a obținut locul al II-lea.

Citește și: Îl mai știi pe Ionică din „Liceenii”? Prietenul lui Ștefan Bănică Jr. a ajuns de nerecunoscut, din ce face bani la 59 de ani

În același an s-a căsătorit cu compozitorul Florin Bogardo, care i-a încredințat peste 60 de melodii, de-a lungul timpului. Stela Enache a fost solistă a Orchestrei Electrecord, alături de care a avut turnee în multe țări. Deși are în repertoriu peste 500 de melodii, cea mai cunoscută și apreciată rămâne ”Ani de liceu”.

Stela Enache a fost marea iubire a lui Florin Bogardo

Povestea melodiei care a făcut-o celebră

Florin Bogardo, soțul Stelei Enache, a compus piesa ”Ani de liceu”, inspirat fiind de o melodie în limba franceză. Compozitorul a transcris cântecul notă cu notă și l-a pus pe versurile lui Sașa Georgescu. Melodia a fost compusă în anul 1986 și cântată de Stela Enache, iar un an mai târziu a fost inclusă pe coloana sonoră a filmului ”Liceenii”, în regia lui Nicolae Corjos.

Citește și: Cum arăta Irina Margareta Nistor în tinerețe. Cu greu o recunoști, imagini de colecție cu celebrul critic de film

Regizorul nu a apreciat din prima melodia, considerând-o monotonă. De altfel, piesa trebuia să fie interpretată de Ștefan Bănică Jr. și Oana Sârbu, însă până la urmă a fost cântată de cei doi soți, Stela Enache și Florin Bogardo.

În prezent, artista are 74 de ani, însă păstrează aceleași trăsături din tinerețe. Și pe plan personal artista poate spune că este împlinită. Deși a rămas văduvă în urmă cu 15 ani, Stela Enache se bucură de cei doi copii ai săi, Anton și Laura, care în prezent sunt stabiliți în străinătate. Cântăreața are și patru nepoți, de care este foarte mândră.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *