În cât timp trebuie să bei cafeaua după preparare. Aceasta este durata maximă în care se poate consuma. Ce se întâmplă de fapt după

Specialiștii spun care este timpul recomandat pentru ca o cafea să fie băută după preparare
În cât timp trebuie să bei cafeaua după preparare. Aceasta este durata maximă în care se poate consuma. Ce se întâmplă de fapt după

Pentru foarte mulți oameni cafeaua reprezintă o licoare care oferă energie pentru întreg parcursul zilei. Te-ai întrebat vreodată cât timp rezistă cafeaua? Dacă o prepari de dimineață este bine să știi cât timp își menține prospețimea și proprietățile.

Cât timp rezista cafeaua în funcție de felul în care a fost preparată

Cafea neagră la filtru. Se află în topul preferințelor oamenilor deoarece se prepară foarte ușor. Dacă nu se adaugă lapte peste ea, această cafea își poate păstra proprietățile chiar și 24 de ore. Aroma însă nu va rezista mai mult de 30 de minute după ce este expusă la aer.

Cafeaua cu lapte. Dacă preferi cafeaua cu lapte sau creamer trebuie să știi că aceasta are o valabilitate de doar două ore. După acest timp laptele se acrește și cafeaua va căpăta un gust neplăcut.

Cafea cu gheață. Este similară cu cafeaua la ibric, astfel că poate rezista până la 24 de ore. De menționat este faptul că gheața se va topi și va dilua cafeaua, iar aceasta nu va mai avea gustul și aroma inițială.

Cafeaua infuzată la rece. Există persoane care preferă să consume o astfel de cafea deoarece nu este la fel de amară. Aceasta rezistă aproximativ 12 ore de la preparare.

Cafea la presă franceză. Cafeaua preparată astfel este singură pentru a fi consumată pe parcursul a 24 de ore. Dacă se adaugă lapte în ea timpul se scurtează la două ore.

Citește și – Cât trebuie să fierbi cafeaua ca să iasă cremoasă și cu o aromă intensă. Sigur ai greșit

Ce se întâmplă dacă bei cafea veche

Potrivit specialiștilor, compușii aromatici din cafea se degradează rapid, în aproximativ 30 de minute de preparare. Așadar, chiar dacă o cafea poate fi băută în decursul a 24 de ore, este bine să știi și care sunt riscurile consumării unei cafele mai vechi.

Cafeaua lăsată prea mult timp expusă la aer poate dezvolta bacterii și mucegaiuri periculoase. Astfel există riscul să apară toxiinfecții sau afecțiuni pulmonare.

Mare atenție și la aparatele de cafea! Rezervoarele trebuie curățate foarte des deoarece microbii care se dezvoltă acolo pot fi foarte periculoși. În acestea apar stafilococi, steptococi și Bacillus cereus. Pentru a evita aceste situații poți pune cafeaua preparată pe care vrei să o bei mai târziu într-un termos. Refrigerarea încetinește descompunerea compușilor din cafea.

Citește și – Cea mai mare greșeală care se face când se prepară cafeaua. Experții au dezvăluit secretul pentru a obține cafeaua perfectă

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
8.4 40 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *