În ce relații a rămas Adrian din ”Liceenii” cu Ștefan Bănică Jr: “Nu m-a părăsit”. Cu ce se ocupă Dan Cociș, la aproape 40 de ani de la terminarea filmărilor EXCLUSIV

Ce s-a ales de Adrian, colegul de trupă al lui Mihai din filmul ”Liceenii”

„Liceenii” este un film românesc din anul 1986, regizat de Nicolae Corjos și Mircea Plângău, care a devenit unul dintre cele mai populare producții din perioada comunistă a României. Filmul urmărește povestea unui grup de liceeni care se confruntă cu problemele obișnuite ale adolescenței, precum relațiile cu părinții, prieteniile, dragostea și școala.

Adrian din ”Liceenii” are acum 55 de ani

Seria ”Liceenii” &”Liceenii rock ‘n roll” a avut un impact semnificativ asupra culturii populare românești, fiind apreciată de mai multe generații de spectatori pentru modul autentic în care a reprezentat viața adolescenților în România de la sfârșitul anilor ’80.

Pentru mulți români, ”Liceenii” a rămas filmul-fenomen al unei generații. Peste noapte, protagoniștii poveștii cinematografice s-au trezit cei mai faimoși elevi dinainte de 1989. Poveștile lor de dragoste, contopite cu pasiunea pentru muzică, au inspirat mulți tineri care și-au dorit să urmeze o carieră muzicală si nu numai.

Dacă Mihai (Ștefan Bănică Jr.) și Dana (Oana Sîrbu) au căpătat, în tot acești ani, reputație și apreciere solidă în lumea muzicală, pentru Adrian (Dan Cociș) din ”Liceenii” & ”Liceenii rock ‘n roll” abia acum a venit timpul.

Premieră pentru Dan Cociș

Astfel, la mai bine de 35 de ani de la terminarea filmărilor, are, în sfârșit, timp pentru a continua ceea ce a început și scoate, la 55 de ani ai săi, primul album.

”În toți acești ani, muzica m-a urmat mereu, niciodată n-am stat departe de ea”, a declarat Dan Cociș pentru Ego.ro.

Aflat în studioul de înregistrări, piesele sale nu sunt rock ‘n roll, spre deosebire de influența repertoriului colegului și prietenului său încă din liceu, Ștefan Bănică Jr.

”Stilul care mă definește este cel al baladelor pop, cu linii melodice ușor de reperat. Încă mă simt adolescent, liceean și prin muzica mea. Când iau chitara în brațe ori sunt la pian, realizez că, dincolo de anii și realizări, spiritul de liceean nu m-a părăsit. Și asta-i bine. Nu vreau să fac nimic complicat, doar muzică plăcută cu texte concise și simple, linii melodice fredonabile”, ne-a spus Dan Cociș, care, la aproape patru decenii de la lansarea peliculei ”Liceenii”, a rămas prieten cu Ștefan Bănică Jr. În plus, a cântat în prima componență a The 50’s, grupul de acompaniament al popularului artist.

Totuși, Dan Cociș admite că nu se mai văd atât de des ca în anii liceului și perioada de după, însă fiecare ocazie este o bucurie.

”Mulți ani am vorbit cu Ștefan zi de zi. Talentul și tenacitatea sunt de admirat, dovadă locul său fruntaș în lumea artistică, pe care îl merită”, a explicat el.

”Liceenii” prin ochii fetelor lui Dan Cociș: ”…un film despre niște tocilari care încearcă să se distreze, să fie cool, dar nu prea le iese”

Astăzi, Dan Cociș are două fete adolescente si recunoaște că, pentru Maria (16 ani) și Teodora (16 ani), filmele în care a jucat în tinerețe nu sunt chiar unele pe placul noilor generații. Mezina familiei a fost chiar tranșantă: ”Mi-a zis că ”Liceenii” este un film despre niște tocilari care încearcă să se distreze, să fie cool, dar nu prea le iese. E greu ca fetele mele să-și imagineze cum erau acele vremuri. Fiecare generație cu parfumul său. Însă eu încerc să înțeleg și noua lor lume, a tinerilor de astăzi”.

În paralel cu înregistrările, Dan Cociș repetă de zor cu viitorii muzicieni care îl vor acompania în concerte: ”Colaborez de minune cu formația ce a fost prezentă șase ani în platoul ”Vocea României”, Special Guest Orchestra. Lucrăm într-o fiormulă restrânsă pentru concerte live unplugged, care ne permite să ne adaptăm ușor spațiilor concertistice mai ”intime”, ne-a mai spus acesta.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *