În ce să fierbi castraveții murați pentru un gust senzațional. Pontul marilor bucătari e genial - Ego.ro

În ce să fierbi castraveții murați pentru un gust senzațional. Pontul marilor bucătari e genial

Marii bucătari au dezvăluit secretul!
În ce să fierbi castraveții murați pentru un gust senzațional. Pontul marilor bucătari e genial

Murăturile sunt nelipsite de pe mese în timpul sezonului rece. Ele merg de minune alături de o friptură de porc asezonată cu o porție de cartofi prăjiți. Printre murăturile preferate ale românilor se numără castraveții. Aceștia se pregătesc extrem de repede. Iată care este secretul marilor bucătari. Vezi în ce se fierb legumele pentru un gust desăvârșit!

Secretul celor mai buni castraveți murați

Te-ai apucat să pregătești murăturile pentru iarnă? Dacă da, include acești castraveți murați pe lista ta de priorități. Sunt, fără doar și poate, cea mai bună soluție pentru a mânca ceva delicios, sănătos și gustos, în același timp.

Pentru a-i pregăti ca la carte, marii bucătari țin cont de anumite reguli. În primul rând, ei aleg doar anumite soiuri de castraveți, precum ”Primăvara” F1, acesta este totodată și cel mai recomandat, dar mai este și ”Jerelo”, ”Sărare” sau ”Buton”. În al doilea rând, ei aleg doar legumele proaspete și plăcute ochiului, fără pete sau deteriorări.

Trucul pentru ca legumele murate să aibă cel mai bun gust

Un alt truc genial este să fierbi castraveții în apă minerală. Da, ai auzit bine! Potrivit specialiștilor, acest lichid va grăbi procesul de fermentare, permitând legumelor să-și dezvolte aromele și textura într-un timp mai scurt.

În plus, datorită apei minerale, castraveți murați vor ieși ușor picanți și extrem de gustoși. Mai mult decât atât, apa minerală va păstra valorile nutriționale ale legumelor.

Rețetă de castraveți murați

Ingrediente

  • o jumătate de kilogram de castraveți
  • un litru de apă minerală
  • două linguri de sare grunjoasă neiodată
  • cinci căței de usturoi
  • o legătură de mărar

Citește și De ce gospodinele de la țară nu pun zahăr la castraveții murați. Dacă știai asta din timp, tare bine mai era!

Mod de preparare

Se pun castraveții în borcane. Se adaugă usturoiul și mărarul. Ulterior, se dizolvă sarea în apa minerală și se adaugă amestecul peste castraveți. Toate ingredientele trebuie să fie acoperite uniform de lichid.

Se închid ermetic borcanele și se lasă două zile într-un loc umbros pentru a fermenta în căldura naturală. După aceea, se strecoară saramura din borcane și se pune, din nou, peste castraveți.

Acum, se așează borcanele într-un loc răcoros, ferit de lumină directă a soarelui, pentru încă șapte zile. Ulterior, dacă legumele sunt murate și acidulate, le poți savura imediat. Spor la treabă și poftă bună!

Citește și De ce se înmoaie castraveții murați. Greșeala banală care trebuie evitată!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andra Gogan, de la viața în cămin la visul american. A mizat totul pentru „Sirenele”: „Am început cu 100.000 de euro și am ajuns la un milion”
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *